Daniel Birkelund før kampen mot Sandnes

En revansjelysten tropp!

Skrevet av inge

Falk spiller hjemme mot Sandnes til lørdag og i den forbindelsen har jeg stilt noen spørsmål til trener Daniel Birkelund. Med overlegg velger jeg å gå bort fra Gjengangerens vinkling på saken om mål, de skal jo selge avisen. Dessuten er det ikke kommet noen endring på målet og da forholder klubbmedia seg til dette.

– Kampen mot Follo viste at vi varier en del og alle skjønner at dette er på grunn av at laget er en del forandret, det er unge spillere og prestasjoner vil på bakgrunn av dette variere. Men, hva kan du og gutta gjøre for å få relasjonene, samspillet og prestasjonene til å løfte seg og komme opp på et høyere nivå – også de gangene det ikke er på topp? Finnes det noe annet enn å ta den tiden som trengs til hjelp? Kan gutta gjøre noe selv?

Gode spørsmål! Hadde vi hatt enkle løsninger med garanterte resultater hadde det vært greit å være både trener og spiller…. Slik er det jo ikke. Og akkurat det gjør det veldig spennende å være i den prosessen vi er nå. Selv om det er krevende når vi ikke lykkes slik vi har lyst til er det også svært motiverende. Som trener kjenner jeg at det trigger meg og gjør meg sulten, både på å løse utfordringene og på å lære.

Faktisk er det lite som er så lærerikt som de periodene hvor det ikke går på skinner. For å forsøke å svare på spørsmålet… Jeg tror for det første det handler om å erkjenne at det tar tid å bygge et stabilt prestasjonsnivå og at svingninger er naturlig. Vi må ha tålmodighet og ikke få panikk når vi ikke presterer på topp. For det andre er jeg opptatt av å fokusere vel så mye på det som faktisk er bra og forsterke det, som å fokusere på det vi ikke får til. Fra spillerne er det viktig at de står enda mer samlet når det kladder litt.

Hver enkelt må være opptatt av å bidra positivt og konstruktivt inn i gruppen, og ikke falle for fristelsen til å melde seg litt ut, synes synd på seg selv, lete etter eksterne forklaringer etc.

– Hvordan er stemningen i troppen?

Stemningen er god. Vi har godt humør og stor arbeidslyst, og vi har hatt gode samtaler i etterkant av kampen mot Follo. Tror det er en revansjelysten tropp som gleder seg til kamp i Holtanhallen.

– Hva vet du om Sandnes? Det har svingt en del der også, så vi har vel en overkommelig motstander der? Hvilken spiller skal vi se opp for på Sandnes?

Sandes er et lag med bra toppnivå som så langt i sesongen ikke har fått allverdens uttelling i poeng. Deres viktigste spiller er den gamle landslagsspilleren og utenlandsproffen Vegard Samdahl. En rutinert og klok spiller som det blir avgjørende for oss at vi får noenlunde tak på. Gode muligheter for to poeng til oss på lørdag – men langt fra noen «walk over» denne gangen heller.

– Hva er det viktigste å fortelle og få de yngre spillerne til å forstå? Tenker på samhandling og spillerforståelsen.

Det kan det jo skrives tykke bøker om…
Men noen stikkord er: Tør å gjøre det enkelt. Spill på dine styrker. Jobb aktivt for å gjøre den ved siden av deg god, både i forsvar og angrep. Fortell lagkameratene dine hvordan de kan hjelpe deg til å prestere. Og ikke minst – vær forbannet konsentrert og fokusert i hver eneste situasjon.

– Akkurat det siste tror jeg veldig på – uten konsentrasjon og fokus så blir det ikke så gode samhandlinger i spillet. Til slutt, er alle skadefrie og blir det forandringer til kampen på lørdag?

Jørgen Jansrud skadet seg på trening før kampen mot Follo og var ute den kampen. Er i bedring, men usikkert om han er aktuell allerede til helgen. Beslutningen på det blir tatt etter trening på fredag. Ellers er gjengen frisk og rask. Det blir muligens et par endringer i troppen – men det bestemmer vi ikke før på fredag.

– Regner med at hortenspublikummet stiller mannsterkt opp og at det blir stor stemning i Holtanhallen. Lykke til, til deg og gutta!

Takk! Vi gleder oss til kamp og har veldig lyst til å spille godt!

 

Kampen i Holtanhallen er altså på lørdag 25.okt – avkast: kl 16:00. Vi regner med at DU kommer?