G18 Vant i Stockholm!

Helt til topps i internasjonal eliteturnering

Skrevet av inge

Falk Horten sitt G18 lag gikk i helgen helt til topps i eliteturneringen Skånela International Handball Tournament. Dette etter rimelig solid spill gjennom hele helgen. Falks Trond Egge var vel i grunnen bare litt misfornøyd med en kamp, et 1-målstap for en gammel rival, svenske Sävehof. Men det spilte ingen rolle, Falk var allerede klar for semifnale på søndag formiddag. Da hadde de vunnet hele 31-24 mot Silwing Huddinge og hele 29-14 mot Bolton fra Söder i Stockholm. Ingen tvil om at Falk seilet opp som en favoritt til finalen.

I semifinalen ble det svensk motstand i HK Eskil fra Eskilstuna. Falk avgjorde kampen i løpet av minutter i første omgang. Og resten var en parademarsj mot finalen. Hele 23-14 stod det ved kampslutt og gutta kunne se fram mot finalen mot finske Bicken på ettermiddagen.

Den finalen startet slettes ikke bra for Falk Horten og det måtte gjøres litt grep. 0-4 og 4-8 stod det før gutta fikk korrigert seg inn til 1 mål bak til pause. I andre omgang smalt det litt til og Falk kom på offensiven. Sindre Aho og Magnus Fredriksen slo an tonen og etterhvert kom våknet keeper Karl Henrik Stenkjær. Men i riktig god finsk ånd, så gav ikke motstanderen seg og Falk måtte ta i litt for å gå av med seieren – til slutt stod det 23-20 på tavla og gutta kunne strekke armene i været. – Vi hadde håpet på noe mer kvalifiseet motstand, sier Trond Egge. Det var vel bare Sävehof og Bricken som var i vår klasse og det kunne jo vært gøy med ennå mer motstand, når vi først har samlet et G18 lag til kamper.

Nestas kamp for G18 gutta er G20 NM semifianle. den går av stabelen i Bækkelagshallen onsdag 19.november kl 19:30. det er en kamp det knyttes stor spenning til. Men husk at G20 laget til Falk egentlig er et G18 lag.