Daniel foran kampen mot Viking på søndag

– Forventer at vi utvikler oss kollektivt

Skrevet av inge

Det gikk bra i forrige kamp og vi Falk Horten tok 2 viktige poeng hjemme i Holtanhallen. Det er alltid bra å få litt selvtillit og sikkert nå som Viking står for tur borte, søndag kl 18:00 i Stavanger Idrettshall.

Jeg har selvsagt tatt en prat med trener Daniel Birkelund foran denne kampen også. – Hvordan er skadesituasjonen i troppen? Blir det endringer eller stiller vi med tilnærmet samme lag som forrige helg?

– Skadesituasjonen er ikke så verst. Vi har Jørgen på vei tilbake etter å ha vært ute 2-3 uker med en liten smell i skulderen. Avgjør inn mot helgen om han er med mot Viking. Hvis ikke er han forhåpentligvis i hvert fall klar til kampen mot Kolbotn neste helg. Ellers har Sindre måttet stå over håndballtrening så langt denne uken på grunn av en belastningsproblematikk i ryggen. Det kan være at han blir hvilt også i helgen, for å sikre oss at han ikke får en langvarig skade. Utover det er guttene friske, raske og klare til kamp.

– Hva forventer du deg av Viking og er det en overkommelig motstander akkurat nå?

– Viking er en knalltøff motstander. Har vunnet alle sine tre hjemmekamper i sesongen med 10 mål eller mer. De spiller en hurtig håndball og har først og fremst en sterk backrekke med gode individuelle ferdigheter og høyt tempo. Nøkkelen for oss blir å stå i mot deres kontrings- og ankomstspill. Får vi løst det på en god måte har vi muligheter for å få med poengene hjem igjen til Horten.

– Hvilken spiller på Viking regner du som farligst? Hvorfor?

– VIking har som nevnt en sterk backrekke med farlige spillere i alle tre posisjoner. Den klare eneren er nok likevel Gøran Johannessen. En ung venstreback (20 år) med tungt skudd og voldsomt trykk. Han var tatt ut på A-landslaget i kvalikkampene forrige uke. Det hører til sjeldenhetene at en spiller i 1. divisjon tas ut til A-landslaget i tellende kamper, så det forteller noe om nivået og potensialet hans.

– Hvordan er stemningen i troppen? Vi fikk jo en gjennomkjøring tidligere i uken mot et av Eliteseriens formlag, Halden. Hvordan ser du på resultatet fra den kampen?

– God stemning i troppen. VI har fått jobbet godt i to kampfrie uker. Kampen mot Halden var en veldig fin gjennomkjøring for oss. Legger overhodet ingenting i resultatet. Det var en treningskamp, hvor begge lag rullerte mye og testet forskjellige oppstillinger, men fint å få øvd seg mot bedre spillere og et høyere tempo enn vi møter til daglig.

– Noen du forventer skal slå til i denne kampen? Er det noen som utmerker seg på trening og begynner å komme i godt slag?

– Jeg har først og fremst en forventning til at vi fortsetter å utvikle oss kollektivt som lag. Denne kampen vinner vi ikke alene, men i fellesskap gjennom oppofrende returløp, tøft og klokt forsvarsspill, gode vurderinger i kontra og klokt og tålmodig angrepsspill.

Kloke ord fra Daniel og vi ønsker lykke til i Stavanger og gutta bør nok være rimelig klar over at det følges med på oppdateringer underveis. Ha en god tur og ta gjerne med ett poeng eller to!

Regner med at det blir en form for oppdatering underveis fra kampen på Falk Horten sin Facebookside.