• Filip Svele - toppscorer i dag med 5 mål

Tapte kampen i de siste sekundene

Hektiske sluttsekunder – men det ble tap i Stavanger

Skrevet av inge

Falk Horten var optimistiske før kampstart på søndag i Stavanger. Dagens motstander Viking var en motstander som var tøff, men ikke så tøff at Falk kunne by på kvalifisert motstand.

Og for en kamp det ble! Det startet ikke helt etter planen, men kampene er ikke vunnet i de første minuttene, har jeg lært. Viking kom foran etter at Falk ved Adam Nyfjäll startet ballet med 0-1 scoringen. deretter overtok Viking og skaffet seg hele 4 måls forsprang på gutta i fra Horten. Dette skulle vel ikke bli en ny «sånn» kamp? Men Daniel Birkelund tok time out etter ca 16 minutter og fikk rettet litt på hodene til gutta og plutselig så begynte Falk å score og spise seg innpå Viking. Det stod plutselig bare 2 mål bak da Viking tok en time out på tiden 21:29 og stillingen 11-9. Det hjalp med en gang for Viking – men Falk bet seg på, svarte med scoringer ved Adam og Tormod. Her skulle ingen gi seg. Til pause stod det da også 14-12 til vertene. Falk hadde bommet på 3 straffekast i omgangen. Her kunne alt skje i 2.omgnag.

I 2.omgang så startet Falk med pondus og scoret 3 mål og Viking med bare ett mål. Viking så seg nødt til å ta en time out etter bare 6-7 minutter. Da stod det 15-15. Det er bra for egen moral. Men Viking fikk faktisk ikke helt justert seg for Falk fortsatte å holde koken – og det ble en jevn omgang, skulle det vise seg. Falk fikk heng på Viking og var ajour flere ganger. Men det lykkes ikke å sette flere mål enn det Viking klarte. Hver gang Viking scoret, fikk Falk redusert, helt til 24-24 i kampens siste 15 sekunder. Viking var faktisk foran med 24-22 noen minutter før slutt, men Falk klarte å henge seg på. Så var det det med konsentrasjon og da går det som det går. En lykkelig slutt var det da ikke for Falk som fikk det siste målet mot seg i kampens siste sekunder. Det var ett bittert tap etter som Falk Horten viste seg frem som de aldri har gjort denne sesongen med en skikkelig god kamp.

Fra Gjengangeren:
– Jeg sitter igjen med en ambivalent følelse nå. Skuffet over null poeng. Glad for det som føles som årsbeste av oss, sier Daniel Birkelund på telefon fra Stavanger.

Resten kan du lese i dagens papiravis.

Toppscorer for Falk: Filip Svele og Tormod Hauane – begge satte 6 mål hver. Adam Nyfjäll satte 5 mål.
Best for Falk var nok en gang målvakt Simen Westby Johansen.