Daniel før kampen mot Kolbotn

– Først og fremst er det viktig å løse Kolbotn sitt 3:2:1-forsvar.

Skrevet av inge

Forrige kamp, borte mot Stavanger, er historie og vi kan ikke annet enn å se fremover. Her er noen spørsmål Daniel Birkelund har fått og svart på før hjemmekampen mot Kolbotn på lørdag.

– Hvordan ser stallen ut – friske og raske eller er det noen på «sykelista»? Blir det forandringer?

– Sindre er fremdeles ute med en belastningsskade i ryggen og Jørgen må vente litt til med skulderen sin. Ellers håper jeg at resten skal være klare til kamp, selv om det har vært litt smårusk gjennom uken… Simen fikk en lårhøne mot Viking og har ikke fått trent som ønsket, mens Adam fikk en smell i ryggen på tirsdag. Forhåpentligvis er begge to i troppen på lørdag.

– Hvem skal vi se opp for på Kolbotn og hvorfor?

– Først og fremst er det viktig å løse Kolbotn sitt 3:2:1-forsvar. Spille et fornuftig og metodisk angrepsspill, så vi kommer til de riktige sjansene.

– Hva skal til for å slå Kolbotn? Basert på tabellen så mener jo jeg at dette er ett lag vi greit skal ta 2 poeng fra på hjemmebane. Eller er det ikke så enkelt? Man bør  vel uansett passe seg nå, slik at vi ikke kommer helt på hæla i sesongen?

– Tja… SÅ enkelt er det vel «aldri» …? Vi har respekt for Kolbotn og er ydmyke til oppgaven. Men samtidig er det klart vi forventer av oss selv å ta to poeng på lørdag. Mot lag som på papiret er antatt svakere handler det mye om oss selv, at vi kommer opp på det nivået vi ønsker.

– Filip har tatt frem skuddarmen etter skadeperioden og er i stand til å score 4-6 mål pr kamp. Det er flere som har potensiale til noen flere, bl. a Adam og Simen. Men det virker som om det stopper opp når de har kommet i «siget» i kampen. Hva er din kommentar til det? Vi skulle gjerne se en som kom opp i 8 til 10 mål pr kamp.

– Har ikke lyst til å kommentere så mye direkte på enkeltspillere. Men det kan nok stemme at vi kanskje ikke har noen typiske «storscorere» i laget. Det kan jo være både en begrensning og en styrke. Hvis vi kan få fordelt sjansene jevnt utover og klarer å være farlige fra alle posisjoner og forskjellige situasjoner, og dermed har mange som scorer 4-6, så synes jeg ofte det til sammen utgjør de aller beste håndballagene. Men klart vi gjerne skulle hatt en som klarte å dunke inn noen av de såkalte «enkle» målene. Det er interessante er jo uansett hvor mange mål Falk lager totalt. Analysene våre av kampene så langt viser at vi stort sett skaper nok gode muligheter til å score minst 30, men at vi har litt for lav uttelling på en del typer skudd.

– Vi maler ofte på det samme i kampene – er Falk veldig forutsigbare i sitt spill? Det virker ofte som om vi blir tatt på det samme.

Hmm…. Gjør vi det? Jeg har ikke helt tenkt slik på det. I spillkonseptet vårt ligger det i hvert fall gode muligheter til et variert angrepsspill. Vi har en god del forskjellige angrepsstarter som har til hensikt å skape ulike typer situasjoner. Også i de enkelte startene finnes det store muligheter for å variere og finne forskjellige løsninger. Imidlertid lider vi nok av den samme «syken» som veldig mange lag gjør.. Nemlig at når vi blir slitne (fysisk, men ikke minst mentalt) så ender vi gjerne oftere og oftere opp i midten. Det å klare å beholde bredden i spillet, få fordelt noen baller ut til kantene, utfordre utover i banen etc…. også når kampen går inn i det siste kvarteret, det er noe som er viktig å jobbe med og som viser seg å være en krevende øvelse for veldig mange lag. Et annet moment er at variasjonen i spillet gjerne handler om relasjoner og timing to og to. Vi har mange nye spillere og mange nye konstellasjoner i laget. Jeg har tro på at etterhvert som spillerne får spilt enda mer sammen, lærer hverandres nyanser i spillet å kjenne enda bedre, så vil dere få se et angrepsspill med mer flyt, større variasjon og jevnere kvalitet enn vi har fått vist til nå.

– Kan vi, med 2 poeng på lørdag, fortsatt ha håpet om heng på topp 3? Eller er de 3 topplagene for gode?

– Det blir et litt kjedelig trenersvar, men vi er ikke så opptatt av tabellen i hverdagen vår. Vi har et tøft mål og det ligger fast, og er noe som motiverer oss til å jobbe hardt på trening hver dag. Men samtidig blir vi jo tullerusk hvis vi skal drive å vurdere om vi er «med» eller «ikke med» etter hver kamp. Det som er helt klart er at det fremdeles er tidlig i sesongen og at alle lag kommer til å avgi poeng. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig Kolbotn på lørdag – der har vi fryktelig lyst på to poeng. Når vi om en liten måned har spilt mot St. Halvard og dermed er halveis i sesongen vil det derimot være naturlig å gjøre opp en foreløpig status, se hvor mange poeng vi har fått inn på konto og hvor vi står i forhold til konkurrentene.

Vi sees lørdag!

Det blir nok en skikkelig kamp i Holtanhallen! Arenafolkene har nok sitt på stell og de som driver med forsyninger på drikke og det spiselige er nok også rimelig godt forberedt. Gutta og trener Daniel m/støtteapparat blir klare.

Da mangler vi bare DEG og dine venner!

Holtanhallen, lørdag 15.nov – avkast kl 16:00: Falk Horten vs Kolbotn