Daniel: Før kampen mot Fjellhammer

Søndag er det bortekamp

Skrevet av inge

Vi stiller spørsmål og Daniel svarer. Her har du noen spørsmål og svar før kampen mot Fjellhammer på søndag.

– Hva er det som skal til for å slå Fjellhammer? Hvilken spillere eller spillere er gode og hvorfor?

Fjellhammar har ingen klare enere, men er et jevnt lag som på sitt beste kriger veldig for hverandre og er bra i duellspillet. De fulgte Viking til døren forrige helg og kan fort være en tøffere nøtt enn tabellplasseringen tilsier, særlig på bortebane. For oss handler det mest om oss selv, at vi lykkes med å prestere på det nivået vi ønsker. Det betyr hardt arbeid kombinert med disiplin bakover og stor fart i kontra. I etablert angrep blir det viktig at vi klarer å være litt tålmodige, ikke nødvendigvis ta den første muligheten – men heller vente på den beste muligheten.

– Hva tar vi med oss fra forrige kamp?

Først og fremst to ting slik jeg ser det: Stabilt og trygt forsvarsspill gjennom det meste av kampen og periodevis meget bra kontringsspill.

– Hvordan er skadesituasjonen?

– Ser noenlunde greit ut på skadefronten. Ingen ny problemer i løpet av uken. Jørgen kan fremdeles ikke skyte maksimalt, men er i bedring. Sindre er vesentlig bedre i ryggen sin og er aktuell for troppen.

– Har uken vært bra? Hvorfor?

– Litt varierende uke for å være ærlig. Tidlig i uken ble det naturlig nok en del fokus på semifinalen i NM20. Den gikk jo på ingen måte slik vi hadde håpet og ønsket og det var nok en mental trøkk for den yngre delen av A-stallen. Så vi hadde en ok trening i går hvor vi begynte forberedelsene mot Fjellhammer – og forhåpentligvis får vi en enda bedre trening i kveld. Vi skal nok være klare til kamp søndag!

– Vi har 2 bortekamper og 2 hjemmekamper før «ribbe og pinnekjøttet» slår inn i Julen. Hvordan ser du på å spille litt ujevnt med tanke på borte og hjemmekamper? Spiller det noen rolle?

– Tja… Noe sånn veldig stor rolle sportslig sett tror jeg ikke det spiller. I hvert fall ikke når det er snakk om ganske «kortreiste» bortekamper og en hel uke mellom hver kamp. Med tanke på publikum og slik kunne vi vel ønske oss å spille annenhver hjemme / borte, men det er nå ikke alltid det er så lett å få terminlisten til å «gå opp» i så måte viser det seg. Det betyr jo også at vi spiller hjemme to av de tre siste til våren, og det kan jo være fint.

– Så ett trivielt spørsmål om Holtanhallen, det er LED lys der. De er på full styrke i kamper dere spiller i 1.divisjon. Er det full styrke på lysene på trening også? Det er nemlig slik at strømregningen på LED belyste haller er bare en brøkdel av hva lysstoffrør koster. Så hvorfor ha lite lys på trening, om dere da har det? For det er ikke tvil om at riktig lys er viktig. Har dere noen gang sjekket synet på gutta?

– Interessant problemstilling. Jeg var ikke klar over at det var LED-lys i Holtanhallen. Fra et sportslig ståsted er det sterkt ønskelig å få trene med fullt lys – det har opplagt noe å si. Foreløpig har jeg imidlertid fått beskjed om at vi ikke får lov til det. Vi har ikke gjort noe felles synssjekk på spillerne våre nei.

– Lykke til mot Fjellhammer! Bank de, gjerne!

– Takk! Vi har tro på to poeng!