Daniel: Før Herkules borte

Nok en viktig bortekamp.

Skrevet av inge

Selvsagt har jeg gitt Daniel noen spørsmål i forbindelse med søndagens kamp mot Herkules.

– Hvordan slår vi Herkules? Hvis vi ser på tabellen, så burde vel det være 2 poeng, selv om man skal spille kampen først?

– Vi slår Herkules med å gjøre et solid stykke arbeid og prestere på vårt normale nivå. Det er opplagt at det kun er seier som gjelder på søndag, men som du er inne på, kampen skal definitivt spilles først. Dette er en sånn kamp som vi trenere ofte er «livredde» for…. Det vi skal være oppmerksom på med Herkules er at de har spilt sine beste kamper mot topplagene. De tapte med ett hjemme for Viking, holdt følge med Kolstad (borte) til det var 10 minutter. Spilte helt jevnt med Sandefjord i serieåpningen. Derimot har de slitt med å prestere når de har møtt de lagene som de på papiret har best muligheter for poeng mot.. Jeg tolker det dit hen at det er et lag som spiller best når de ikke har noe å tape og ingen forventer noe. Derfor skal vi passe oss litt på søndag.

– Hvilken spiller er å se opp for på hjemmelaget?

– Preben Evensen er en rutinert og dyktig playmaker som er veldig sentral i Herkules. Er blant toppscorerne i laget, med 25 spillemål så langt i sesongen og i tillegg veldig ofte nest sist.

– Hvordan er skadesituasjonen og blir det endringer på laget i denne kampen?

– Vi har dessverre fått konstatert tretthetsbrudd i ryggen til Sindre, så han er ute av spill til over nyttår. Veldig trist, både for laget og for Sindre. Ellers ser det bra ut med skader. Ingen nye problemer og skulderen til Jørgen blir stadig bedre, tipper den er klar for å dra til 100% i løpet av uke eller så.

– Når man spiller mot antatt en del svakere motstand, hva er viktig for gutta – slik at det ikke ender med fadese?

– Det er i hvert fall viktig å ikke tenke på hva man IKKE skal gjøre eller å være redd for en mulig fadese… Det handler om å være ydmyke til oppgaven og ha respekt for alle motstandere, gjøre gode kampforberedelser og komme seg i sitt vante kampmodus med rett spenningsnivå, og gå på banen med intensjon om å jobbe knallhardt i 60 minutter. Det at man er favoritt er bare fint, det bør gi en trygghet på at en normal prestasjon gir 2 poeng. Men må aldri glemme at ethvert favorittstempel tar utgangspunkt i nettopp det, en «normal prestasjon». Og prestasjonsnivået er en ferskvare som må gjenskapes gang på gang.

– Bør man ikke bruke slike kamper til å «fyre løs» og skaffe seg litt ekstra plussmål – eller er det viktigere å få en «lett kamp» for å spare på kruttet?

– Vi tenker ikke sånn. Vi forbereder oss på vanlig måte. Det vil si at vi legger en strategi for å løse styrkene hos Herkules og utnytte svakhetene, samt at vi har en del egne fokusområder, ting vi jobber med å forberede og utvikle – uavhengig av motstander. Og så får vi se hvilken type kamp det blir. Vi er trygge på at en god prestasjon gir to poeng, men det betyr ikke at det bare er å surfe gjennom. Noen ganger kan man få full klaff fra start og på mange måter avgjøre kampen tidlig, mens andre ganger kan det gjerne ta 40-45-50 minutter å få rykket fra.

– Hvordan har uken vært  – så langt? Hva har dere fokus på denne uken?

– Det har vært en god uke. Jeg er fornøyd med treningene våre og synes nivået har vært bedre enn de to siste ukene. Vi har fortsatt å jobbe mye med kontringsspillet, der har vi vært i fin fremgang de siste 3-4 kampene, men vi mener fremdeles at vi har mye å gå på. I tillegg har vi hatt en del fokus på å videreutvikle angrepsspill vårt.

– Det er kort vei til Skien, under 1 time med bil , regner med at dere ønsker litt støtte fra tribunen?

– Vi er veldig glade i å spille foran mange av våre egne supportere, så jeg håper virkelig at mange tar turen til Skien på søndag. Det er alltid gøy når vi vinner «tribunekampen», også på bortebane.

– Lykke til med kampen og her må jeg personlig si at jeg ønsker mange mål.

– Takk – vi kommer til å gi gass.

Herkules – Falk Horten, Skienshallen, søndag 30/11-14, avkast kl 18:00.