Enkelt mot Herulf – nå møter vi Runar!

Falk Horten – Herulf 37-19 (22-10)

Skrevet av falkmarked

Mossingene håpet på en cupbombe mot Falk, men det smalt knapt som en kinaputt. Nå venter Runar i Holtanhallen!

De som var usikre på om Falk er i rute til seriestart, fikk roet nervene i Mossehallen på torsdag. Et A-lag som sparte mange av sine beste spillere vant suverent 37-19 mot Herulf i andre runde i cupen.

– Vi fikk en leksjon i håndball, sier Herulf-trener Runar Evensen til Moss Avis.

Wiktor hopper

Starten var riktignok litt daff og rufsete. På 5-5 tok Daniel Birkelund klokelig en timeout, og etter en liten utblåsning rettet Falk-skuta seg opp. Filip Svele stod fram som en bauta i først omgang, slik vi også så glimt av i Skjærgårdslekene. Matchens høydepunkt rent teknisk var 13-8-målet til Falk. Liggende med to Herulf-spillere oppå seg, klarer Holmestrand-gutten å sende en crosspasning til andre siden av banen, der Vegard Steinstø scorer sikkert fra kanten.

Vegard hopper

Begge kantene hadde for øvrig  en flott kamp, med mange scoringer og solid spill. Akrobatiske og superkjappe Magnus Mangrud har imponert i treningskampene, og er blitt en publikumsyndling. Han fikk to kraftige trøkker under kampen, men reiste seg som trollet fra fjellheimen i hjembyen Lillehammer.

Mangrud trøkk

Bakover stod Simen Westby Johansen bra i den omgangen han var på banen. Mange pene redninger, særlig på skudd fra Herulf sine kantspillere. Hyggelig å se at Wiktor Jedrzejewski begynner å bli kjent med den norske spillestilen. Dette var hans beste kamp så langt. Nå sitter forsvarsarbeidet bedre, og det som gikk stang-ut i Skjærgårdslekene går nå i nettet i steden.

I andre omgang fikk unggutta sjansen, og den oppgaven tok de med glans. André Tuzov satte mange pene scoringer.

Forsvar

Alt i alt var dette en bra kamp. Mossingene var aldri i nærheten av å true Falk, selv med nøkkelspillere på benken og Magnus Fredriksen og Tormod Hauane fortsatt på VM-tur. Hyggelig å se at Simen Heyerdahl har tatt av seg knebandasjen, og var med og gjorde noen øvelser i pausen. Steffen og Sebastian er også mye bedre.

Nå gleder vi oss til å møte Runar i tredje runde 2. september i Holtanhallen. Her blir det liv, rai-rai!