Lærte mye i U-VM

– Nå skal vi hjelpe Falk til opprykk!

Skrevet av falkmarked

Etter 15 dager i Russland er nå Magnus Fredriksen og Tormod Hauane tilbake i Horten. De to 18-åringene sier det har lært mye av å være med i U-VM.

– Det er godt å komme hjem. Man blir sliten etter så mange kamper på så kort tid. Samtidig er vi veldig inspirererte, sier Tormod Hauane.

Norge gjorde flere gode kamper i mesterskapet. Det ble seire mot sterke nasjoner som Egypt, Ungarn og Tyskland. Det norske laget hadde som mål å komme til kvartfinalen, og det greide de. Der røk de dessverre ut etter å ha tapt 32-29 mot Slovenia. Et tap som var litt surt.

– Vi scorer jo nok mål til å vinne, men vi er for dårlige i forsvar i denne kampen, mener Tormod. Skoppum-gutten ble nummer tre på scoringslista til Norge med 34 mål. På håndballforbundets sider får han følgende skryt fra treneren: «Tormod er bunnsolid, god bakover og dyktig til å sette ballen i mål.»

U-VM ble vunnet av suverene Frankrike, som imponerte Falk-guttene. Norge endte til slutt på en hederlig sjetteplass, etter at Sverige slo dem i plasseringskampen.

– Den viktigste lærdommen er at vi ikke er så veldig langt unna nivået til de beste i verden på vår alder, sier Magnus Fredriksen. Vestfossen-gutten fikk mye spilletid og gjorde sine saker bra i forsvaret.

(Saken forsetter under bildet)

U-VM 2

– Vi føler så absloutt at vi har blitt bedre spillere etter denne erfaringen. Vi ha fått mye kamptrening, og vi har fått øvd på veldig mange forskjellige ting. Dessuten har vi lært en del om taktikk. Vi har forstått hvor viktig det er  å nullstille seg enten man vinner eller taper. En slik turnering avgjøres ikke etter én kamp, sier Tormod.

Forrige sesong var Tormod og Magnus faste innslag på laget. Nå skal de kjempe om plassene med blant annet Magnus Mangrud og Filip Svele som har imponert i treningskampene. I tillegg er det kommet til flere klassespillere. Hvordan ser de på den skjerpede konkurransen i laget?

– Det er sånn det skal være! Det gjør at vi gir alt på trening, og på den måten bli vi bedre spillere. Det er en lang sesong, og det viktig at vi har flere gode alternativer på hver posisjon.

– Hva er målet deres for årets sesong?

– Vi skal hjelpe Falk til opprykk! Årets lag er bedre enn i fjor, sier unggutta.