Nordens beste turnering starter i dag

500 unge spillere og ledere fra hele Norden er i byen.

Skrevet av falkmarked

Første del av Falk Eliteturnering i håndball preger Horten denne helga. En av favorittene er Gustavsberg fra Sverige.

I år er det med 64 lag fra Norge, Sverige og Finland. Denne helga er det gutter og jenter i 14-årsklassen som kjemper om heder og ære. Om to helger er det 15-åringene sin tur.

(Saken fortsetter under bildet)

Trond Egge

–  Vi har inviter de beste lagene fra Norden hit basert på hvordan de har gjort det i andre store cuper. Så denne turneringen er den beste for disse aldersklassene, forteller Trond Egge. Han er en av ildsjelene bak turneringen og sportslig ansvarlig for opplegget på guttesiden. Det syvende året turneringen arrangeres.

Hovedmålet for Falk Eliteturnering er at det sportslige skal være på øverste hylle. Det vil si:

  • Gode lag som er invitert til å være med.
  • Fulle kamper med muligheter for time-out.
  • Gode dommerne.
  • Tid til restiturering.

Et av lagene som er med i cupen er Gustavsberg IF som hører hjemme like vest for Stockholm. De er regjerenede nordiske mestere, og bodde første natten på gulvet i Falkheimen.

(Saken fortsetter under bildet)

Cornelia Dahlström

– Det er en kjempespennende turnering der vi får møte god motstand fra lag vi vanligvis ikke møter. Norge er jo gode i damehåndball så her kan vi sikkert lære noe, sier trener Fredrik Dahlström. De svenske jentene møter HK Rygge, Ski IL og Vestli IL i innledende gruppespill.

– Det gikk bra å bo på gulvet i Falkheimen, men i kveld skal vi flytte til en skole. Vil gleder oss til at turneringen starter. Vi er «jättetaggade», sier Cornelia Dahlström.

Kampene spilles i løpet av helga i tre haller, og det er åpent for publikum (50,-). Guttene spiller i Holtanhallen og Hortenshallen, mens jentene skal møtes i Høyanghallen i Holmestrand. Alle lagene bor på skoler i nærheten av hallene.

– I løpet av de to helgene kommer det 1000 spillere og trenere til Horten og Holmestrand. I tillegg har mange med seg sine foreldre. Så dette arrangementet betyr mye for restauranter, hoteller og butikker i de to byene, sier Trond Egge.

Dessverre har ikke Falk noen lag med denne helgen, men om to helger kan man se Falks J-15 i aksjon mot de beste i Norden.

Kampoppsett og annen info om turneringen får du på http://eliteturnering.falk-handball.no