Vanvittig snuoperasjon mot Lillestrøm

Lå seks mål under – vant med tre!

Skrevet av falkmarked

Det så lenge ut som om Falk skulle gå på et stortap i den siste treningskampen borte mot Lillestrøm på lørdag. Men så skjedde det et lite under i andre omgang!

Det var 300 tilskuere og stor stemning i Frognerhallen i denne treningskampen som var en del av Lillestrøms kick-off før seriestart. Falk stilte uten Steffen Berg Løkkebø, Simen Heyerdahl, Filip Svele og Tormod Hauane. Hjemmelaget manglet to av sine beste spillere.

– Vi begynte kampen greit, men i siste halvdel av første omgang og i de ti første minuttene av andre omgang slet vi tungt med å finne ut av Lillestrøms utradisjonelle spillestil, forteller trener Daniel Birkelund.

Lillestrøm ledet 14-11 til pause, og etter etter ti minutter i andre omgang stod det hele 17-11 til hjemmelaget på tavla. Men så skjedde det en totalforvandling med Falkene. De siste 20 minuttene vant de blå hele 12-3. Til slutt var det utrolig nok Falk som stakk av med en 23-20-seier.

DSC_2020

– Jeg er meget godt fornøyd med at vi ikke gir opp denne kampen! I de siste 20 minuttene var vi VIRKELIG gode. Vi hevet forsvarsspillet betraktelig og Nikko var meget god i mål. Det var bra fightervilje i gutta i dag, og det gleder meg at vi fortsetter å jobbe på etter at vi har utliknet ledelsen til Lillestrøm. Da er det lett å «sovne». Men vi stod løpet ut, og vant til slutt med tre mål.

Lillestrøm rykket ned fra eliteserien i fjor, og er et vanskelig lag å møte forteller Birkelund. Gultrøyene spiller et aggressivt 3-2-1-forsvar som de har terpet på i mange år. Men til slutt klarte altså Falk å finne nøkkelen mot det som blir en av de tøffeste rivalene i kampen for opprykk.

– Dette var en god test en uke før seriestart. Nå er det fokus på gode treninger og taktikk foran første seriekamp mot Haugaland, sier Falk-treneren. Avkast i den kampen er som kjent neste søndag klokken 16.