– Hyggelig at Johnny sier at vi er favoritter

Falk-treneren tror på en spennende og intens kamp.

Skrevet av falkmarked

Daniel Birkelund synes det er helt greit at Johnny Jensen mener at Falk er favoritter på bortebane mot Nøtterøy søndag. – Jeg tar det som et kompliment, sier Falk-treneren.

Birkelund synes selv at det vanskelig å si hvem som er favoritter i kampen, fordi slike nabooppgjør «lever sitt eget liv». Men han mener at Falk på papiret er et bedre lag:

– Førstesyveren på de to lagene er nok ganske lik. Men på de syv neste er Falk bedre enn Nøtterøy.

Trenerteamet

Birkelund mener at Nøtterøy var uheldige som møtte et nyopprykket lag i første runde. Laget tapte 21-20 borte mot Kristiansand.

– Vi ser ofte at nye lag gjør det godt på ren entusiasme. Etter hvert som sesongen går blir det tøffere for dem. Se bare på Mjøndalen i fotball, som hadde en kanon start på sesongen med seire over blant annet Viking og Rosenborg. Nå kjemper de med nebb og klør for å overleve i Tippeligaen. Jeg er glad for at vi slapp et nyopprukket lag i de første rundene.

Falk og Nøtterøy hadde to helt ulike kamputviklinger i første serierunde. Falk startet fantastisk, men dabbet av utover kampen. Nøtterøy hadde en dårlig start, men spilte seg stort opp i slutten av andre omgang hvor de tok inn seks mål.

Hvordan skal Falk være på hugget hele kampen?

Daniel

– Hadde jeg visst svaret på det hadde jeg vært millionær, smiler Birkelund. Det som skjedde sist var at vi mistet en del av aggressiviteten bakover og at vi ble for nonsjalante framover. Vi var nok litt for fornøyde etter den gode starten.

Håndball er en mental sport, der det er små detaljer som avgjør om spillet fungerer eller ikke.

Det som er helt sikkert er at motivasjonen er på topp i Falk før søndagens oppgjør. Dette blir trolig den seriekampen i denne sesongen med flest tilskuere og ellevill stemning på tribunen.

– Det er mye energi som skal ut nå. Dette blir ofte spennende og intense kamper. At vi er best på papiret har lite å si når fløyta går. Her må vi gi topp innsats hele veien for å komme hjem med to poeng, avslutter Falk-treneren.