KIF-treneren: «Slik slår dere Sandnes»

Gode tips fra Sørlandet!

Skrevet av falkmarked

Nyopprykkede Kristiansand er den store overraskelsen så langt i serien, med to strake seire. Ett av dem kom borte mot Sandnes som Falk møter på søndag. Her forteller KIF-trener Tihomir Baltic hva han opplevde som Sandnes sine svakheter.

– Sandnes er et lag med potensiale, men mot oss hadde de bare 12 spillere selv om de spilte på hjemmebane. Det gjorde at de ikke klarte å holde oppe tempoet utover kampen, sier Baltic. Nyopprykkede Kristiansand vant 26-20.

– Sandnes var litt ufokuserte i angrep og gjorde en del enkle feil. De spilte ikke så disiplinert som de burde, og da kom det som på tennisspråket kalles «unforced errors».

– I forsvar spilte de nesten hele kampen i 5-1-formasjon. Her falt de ofte ut av posisjonene sine på våre overganger. De siste ti minuttene gikk de over til 6-0-forsvar. Men det ble litt for passivt og stillestående, og de ventet ofte på våre skudd, sier Baltic.

Kroaten er en mann å lytte til. Han har trent ØIF Arendal, og han har spilt klubbhåndball i store klubber som Zagreb, Barcelona og Magdeburg. Han har i tillegg 48 landskamper for Kroatia.

Kristiansand

Kristiansand har som nevnt hatt en sterk start på sesongen, og møter St. Hallvard hjemme på søndag. KIF-trenerer har tro på at laget hans kan vinne:

– Vi møtte dem i en cup i Follo for én måned siden, og da tapte vi med åtte mål. Men vi manglet en del spillere. Klarer vi å være disiplinerte  i angrep har vi en sjanse til å ta vår tredje strake seier, avslutter Baltic.

Det hadde vært fint både for Kristiansand og Falk!