Glenn Solberg: «Vi er ikke modne for opprykk»

Den gamle storspilleren har en femårsplan.

Skrevet av falkmarked

Søndag reiser Falk til Reistad Arena i Lier for å spille toppkamp mot St. Hallvard. Trener Glenn Solberg vil gjerne vinne kampen – men helst ikke rykke opp!

reistad_arena

Reistad Arena

– Vi har et ungt lag med hovedvekt på lokale spillere som er veldig motiverte til å trene. Det er en bra «go» i gruppa, sier håndballprofilen Glenn Solberg. Han tok over laget i mai, og har allerede skapt en spirende vinnerkultur i den vesle Lier-klubben. Etter tre runder er St. Hallvard det eneste laget – bortsett fra Falk – som har full pott.

Men selv om det har gått bra så langt, har ikke Solberg begynt å drømme om Grundigligaen. Snarere tvertimot.

– Jeg mener at vi ikke er modne for et opprykk ennå. Vi må være tålmodige og bygge en treningskultur før vi har noe å gjøre i eliteserien. De lagene som rykker opp bør være suverene i 1. divisjon for å ha en sjanse til å etablere seg i toppdivisjonen. Lag som Falk og Follo er mer klar for neste steg enn oss, sier Solberg, som også er assistenttrener på herrelandslaget.

St. Hallvard er en dugnadsklubb rett i utkanten av Drammen. Beste resultat var 5. plass i 1. divisjon forrige sesong. Klubben har som målsetting at 75 prosent av spillerne skal komme fra nærområdet, og jobber etter en femårsplan som på sikt skal føre til opprykk.

– Prestasjonene i de tre første kampene har vært varierende til tross for seks poeng. Fra forferdelig til bra. Årsbeste var 35-20-seieren over Lillestrøm. Forrige søndag gikk det tråere. Da måtte laget slite seg til en 25-24-seier borte mot Kristiansand etter scoring i siste sekund.

43-åringen som er oppvokst i Lier mener at Falk er en av de største favorittene til å vinne serien:

Falk2015-9

– Falk har lang erfaring fra toppen av 1. divisjon og én sesong i eliteserien. De har en bred stall med gode spillere. Jeg kjenner Magnus Fredriksen (som er fra Hokksund) og Steffen Berg Løkkebø (herrelandslaget). Disse to må vi passe ekstra på. Vi må være kompakte og aggressive i forsvar, og jobbe som et kollektiv.

Falk møtte St. Hallvard i Skjærgårdslekene i august. Der rotet Falk seg bort på slutten etter å ha ledet hele kampen. Fire mål foran ble tre mål bak på sju miutter.

– Treningskamp er treningskamp. Begge lag testet nye formasjoner og spillere. Det resultatet kan vi ikke legge noe vekt på nå, sier Solberg.

St. Hallvard har ikke den samme bredden som Falk, og har to nøkkelspillere ute med skade. Kaptein Simen Solberg (ikke i familie med treneren) ødela kragebeinet i første seriekamp. Men unggutta som er stammen i laget står opp for hverandre og spiller hurtig håndball.

– Jeg håper på en morsom kamp med nerve og bra med liv på tribunen, avslutter den tidligere Barcelonaspilleren.