– Blir spesielt å møte Sandefjord

Steffen skal spille mot bestekompisen.

Skrevet av falkmarked

Serieleder Falk braker sammen med tabelltoer Sandefjord i Jotunhallen 1. november. Det blir en spesiell opplevelse for Steffen Berg Løkkebø.

– Det er alltid rart å spille mot Sandefjord, som er min barndomsklubb. Jeg vokste jo opp i Jotunhallen fra jeg var 12 til 22 år, forteller Berg Løkkebø. Bestekompisen Henrik Oustorp har alltid spilt i Sandefjord. Nå skal de to møtes på hvert sitt lag.

Hva skjedde med håndballinteressen i hvalfangerbyen? Den har dalt mye siden storhetsdagene.

– Det har jeg lurt på selv. Etter hva jeg har hørt fra folk i byen så ble publikum rett og slett mettet på suksess, så de sluttet å gå på kamp.

Hvordan vil du oppsummere første del av sesongen i Falk?

– Ni poeng på fem kamper er veldig bra! Men det var kjipt at vi ikke klarte å slå Follo. Jeg tar på meg en del av skylda for at det ikke ble to poeng. Det var min dårligste kamp i Falk-drakta. Avslutninger skal i mål!

Flag

Hva synes du Falk har vært gode på i år?

– Vi har vært flinke til å sette fart i ankomstfasen. Spesielt Magnus Fredriksen har vært meget god på dette. En annen styrke har vært at ulike spillere har stått fram i ulike kamper. Så om noen har en dårlig dag, så får det ikke så store konsekvenser. Jeg vil også trekke fram de to målvaktene våre. De har vært veldig gode!

Hva er den største forskjellen på norsk og tysk håndball?

– Der nede går alt mye fortere og det smeller skikkelig i duellene. Prøver du deg på en finte i Tyskland blir du «slått ned» med en gang. Her har vi mye å lære. Vi må bli tøffere!

Hva synes du om publikum i Holtanhallen?

– Det er et utrolig bra trøkk på hjemmebane, så publikummet vårt får full score fra meg! De skal vite at alle gutta setter  enormt stor pris på støtten fra tribunen. Det er få plasser i Norge hvor det er så mye liv som i Holtanhallen, og det er kjempegøy!

Hvordan tror du det vil gå mot Sandefjord?

– Spiller vi på vårt maksnivå kan vi vinne med 10 mål. Men spiller de på sitt maksnivå – og vi ikke har dagen – så kan vi tape med 10. Vi må være klare fra første avkast. Med 11 poeng i sekken begynner det å se bra ut!