Slik skal unggutta bite fra seg i U-NM

Talentet fra Sunnmøre har en plan.

Skrevet av falkmarked

Fredag starter U20-NM i Skien. Leif-Erik Brenne mener at Falks G18-lag kan gi de eldre motstanderne god kamp.

– Fysisk én-mot-én vil vi trolig være noe svakere enn motstanderne. Mange av dem er jo to år eldre enn oss. Vi må derfor være kloke og spille på vår styrke som er fart i ballen og raske angrep.

17-åringen kom fra den idylliske brusbygda Folkestad på Sunnmøre i sommer. Han har tro på at det unge Falk-laget kan bite godt fra seg i U20-NM.

– Vi har gode spillere på alle plasser, en vanvittig bra lagmoral og en god trener, sier Leif-Erik Brenne. Dette vil bli en super erfaring for laget som senere i år skal spille i Lerøyserien – der målet er å ta gull!

Volda

Leif-Erik har mange fans blant venner og familie i Ørsta og Volda.

 

Brænne brus

Den vesle bygda Folkestad er kjent for ferga, Brænne brusfabrikk – og nå også det store håndballtalentet Leif-Erik Brenne!

 

– Vi er en sammensveiset gjeng fra hele landet som har kommet til Horten for å utvikle oss som håndballspillere. På laget er det gutter fra blant annet Alta, Lofoten, Rørvik og Svelvik i tillegg til de lokale. Trener er som kjent håndballprofessor Torbjørn Klingvall, tidligere trener for Falks A-lag og Sveriges damelandslag.

Leif-Erik er et stort talent, og både han og André Tuzov fra Skiptvet har fått prøve seg på A-laget.

Falk2015-20-2

André Tuzov var den som fikk Leif-Erik Brenne til Falk. De kjente hverandre fra yngre landslag.

 

– I oppkjøringen til sesongen fikk vi en del spilletid. Jeg var blant annet på banen under Skjærgårdslekene og under treningsleiren i Danmark. Det er gøy å prøve seg mot gode lag, sier Leif-Erik, som foruten håndball liker å være sosial, spille fotball og kjøre lett motorsykkel.

Folkestad-gutten føler at han er bra på bevegelse i angrep, froskeskudd og spilleforståelse. Men han må bli sterkere fysisk. Dagens 77 kilo må økes til 90.

– Når tror du at du kan bli fast på A-laget?

– Vanskelig å si. Jeg er høyre bakspiller, og der har jo Falk to meget gode spillere i Steffen Berg Løkkebø og Fredrik Svendsen. For øyeblikket ser jeg på dem som to gode læremestere. Men etterhvert skal jeg begynne å konkurrere om plassene. Jeg føler at Falk er en perfekt klubb for unge spillere som vil utvikle seg som håndballspillere.

Svendsen

Fredrik Svendsen.

 

I begynnelsen av november skal han og André Tuzov på landslagssamling for LM 98.

– Da skal jeg være skikkelig fokusert. Målet på sikt er å spille på det norske A-langslaget, og forhåpentligvis i en utenlandsk klubb. Det aller kuleste hadde vært å spille i Paris St. Germain. Det er mitt favoritt håndball-lag, sier den unge kjempen på 1,93 fra Folkestad.

Falk spiller mot Follo på fredag og Strindheim på lørdag. Så får vi krysse fingrene for at laget kommer til å gå langt i sluttspillet!