Dette lærte Daniel av Follo-kampen

Burde rullert på kanten.

Skrevet av falkmarked

Falk-trener Daniel Birkelund ergret seg over poengtapet mot Follo i siste seriekamp. Her svarer han på spørsmål fra «Den Blå Stemmen» om en del taktiske valg under kampen som endte 25-25.

– I tidligere kamper har du rullert på kantspillerne. Mot Follo satt Magnus Mangrud på benken under hele kampen. Var det et klokt valg?

– Nei. Jeg angrer på at jeg ikke rullerte mer på kanten, slik vi har hatt suksess med tidligere. Det var rett og slett en dårlig avgjørelse av meg som trener. Jeg går vekk fra noe vi har lykkes med uten noen god grunn. Det går på magefølelse. Men sånn skjer når man må ta avgjørelser i kampens hete. Tormod spilte en god kamp, så det har ingenting med hans innsats å gjøre.

Falk2015-13

– Simen Heyerdahl spilte mye. Burde du ikke sluppet til Sebastian i andre omgang for å få inn friske krefter?

– Vurderingen jeg tar er at Simen er en viktig brikke i forsvarsspillet vårt. Dersom vi hadde byttet forsvar/angrep ville vi ha mistet trykket og blitt mer sårbare i kontraspillet, særlig når innbytterbenken vår i andre omgang var langt unna. Så denne avgjørelsen står jeg for.

Falk2015-6

– Venstrekanten til Follo scoret haugevis av mål i andre omgang. Burde du ikke ha gjort noe med det?

– Vi forsøkte å justere litt, men han var vanskelig å stoppe. Det er ikke alltid så lett å finne tiltak mot ukjente spillere som har «julaften og bursdag på samme dag» i en kamp. Det er en vurdering på hvor mye ressurser man skal bruke for å stoppe en som i utgangspunktet er et annetvalg i Follo. Det er jo større sannsynlighet at stjernene deres scorer enn av han gjør det gang på gang.

Falk2015-15

– Da det var åtte sekunder igjen tok du timeout på stillingen 25-25.  Burde dere ikke ha angrepet med en gang, mens Follo var i ubalanse? Nå fikk de hvilke i ett minutt i steden.

– Timeouten gjorde at vi fikk flyttet opp laget. Jeg vurderte det som en større sjanse når vi fikk organisert oss, så dette er en avgjørelse jeg ville tatt om igjen i samme situasjon.