– Bredden er Falk sin store styrke

Sandefjord-treneren klar til toppkamp!

Skrevet av falkmarked

Einar Veierød er imponert over arbeidet som legges ned i  Falk. Sandefjord-treneren tror på en tøff kamp til søndag.

Etter fem kamper står Falk med 9 poeng, mens Sandefjord på andreplass har 8 poeng. Sandefjord har kun tapt én kamp, og det var hjemme mot TIF Viking.

Det er mange likheter i de to lagene som møtes i Jotunhallen til helga. Begge spiller i blått, og begge har en stamme av etablerte spillere mikset med en herlig gjeng med unggutter.

To spillere

Erfarne Henrik Oustorp er bestevennen til Steffen Berg Løkkebø, og unge Jørgen Vegsund er Sandefjords svar på Magnus Fredriksen.

 

– Jeg er mektig imponert over spillet til Magnus Fredriksen i år. Han er totalt uredd. Vi har en ungutt med samme innstilling som heter Jørgen Vegsund. Han er meget god i temposkifter, og har tatt store steg i år, sier Veierød.

På venstrekanten har blåhvalene sin egen utgave av Tormod Hauane. Han er bare 16 år, og heter Olaf Hofstad, og omtales av treneren som en høy og elegant venstreving med et stort talent.

Flag

Steffen Berg Løkkebø: Eks-Sandefjordgutt i Falkdrakt.

 

Sandefjord-treneren mener at Falk er den store favoritten til å vinne årets serie, og at alle de erfarne spillerne i hans eget lag må ha dagen for å kunne by opp til kamp på søndag. De som bærer på rutinen i Sandefjord er Ola Sørdahl, Jonas Rennemo, Khaled Chentout og Henrik Oustorp. Sistnevnte er bestevennen til Steffen Berg Løkkebø, som jo vokste opp i Jotunhallen.

– Bredden er Falk sin store styrke. Hvis noen ikke får det helt til, tar andre spillere over. Det gjør laget mindre sårbart for individuelle svingninger, sier Sandefjord-treneren som har sett alle Falk-kampene på video. Veierød er for øvrig en god venn og kollega av Falk-trener Daniel Birkelund.

Sandefjord håndball 2013-2014

Lagbilde av Sandefjord fra 2013/14-sesongen.

 

Rundt år 2000 var Sandefjord Norges håndballhovedstad med to gode lag. Men så dalte interessen kraftig, samtidig som at Sandefjord fikk et Tippeligalag i fotball. Veierød var i Runar før han kom til Sandefjord. Han mener at håndballmiljøet i byen burde ha samarbeidet for lengst.

– Det var på glid for noen år siden, men så strandet det på valg av draktfarger og hjemmearena. Det er synd vi ikke kan samarbeide. Nå har vi jo et ypperlig utgangspunkt med et lag i Grundigligaen og et i 1. divisjon. Men det ser dessverre ut til at det er langt fram til et felles Sandefjord-lag. Det er veldig trangsynt, synes Veierød som opprinnelig er fra Nøtterøy.

Men søndag blir det «god, gammeldags» stemning i Jotunhallen. Forhåpentligvis med flere hundre Falksupportere til stede!