Nå kommer de «enkle» kampene

Daniel: «Vi må være på vårt toppnivå»

Skrevet av falkmarked

Falk har hatt en strålende start på sesongen: Tabelltopp etter å ha møtt alle lagene på øvre del av tabellen er bra! Nå venter lettere motstand. Eller?

– Nei! All erfaring viser at det dummeste du kan gjøre er å undervurdere motstanderen, sier Falk-trener Daniel Birkelund. Det finnes nok av eksempler allerede: Follo slo ut suverene ØIF Arendal i cupen på bortebane, og Charlottenlund slo ut eliteserielaget Stord. I cupkampen etter var de svært nære på å ta skalpen på Runar også.

– Det er ingen typiske bunnlag i år. Alle lag på nedre halvdel kan slå godt i fra seg når de har dagen. Lillestrøm har slått Follo og Viking TIF har slått Sandefjord. Men de varierer veldig fra kamp til kamp.

Stabiliteten og bredden har vært Falk sin styrke i år. Mostanderne har blitt kvernet i senk over 60 minutter.

Falk2015-15

– Vi gjør lite dumme feil i forsvar, og vi kommer til mange gode muligheter framover. Vi har stått fram som et solid lag så langt. Men vi må ikke bli arrogante og tro at vi er «verdensmestere». Det er når du er på toppen av du må være ydmyk, og jobbe videre med de tingene som kan forbedres, sier Birkelund.

Kampene som kommer nå er:

  • Charlottenlund (hjemme 18.11)
  • Viking TIF (borte 22.11)
  • Fjellhammer (hjemme 29.11)

– Alle disse er lag som har et høyt toppnivå når de har dagen. Charlottenlund har som sagt gjort det meget bra i cupen, så dette er en «OBS-OBS»-kamp for oss. De føler nok at de ikke har noe å tape i Holtanhallen.

– Viking TIF er fra Bergen, så det er et lag jeg kjenner godt. Det er et bra håndballag med blant annet tidligere Fyllingen-spillere i stallen. De slo Sandefjord borte, og de vant med 10 mål mot Haugaland, så det blir ingen «walk-over».

Fjellhammer ligger nest sist på tabellen med bare to poeng (seier mot Viking TIF). Men de har spilt jevne kamper mot både Follo og St. Hallvard.

– Vi må forberede oss godt og komme opp mot vårt toppnivå. Klarer vi det skal vi vinne disse kampene, avslutter Falk-treneren.