Gjør seg klar til «hawaii-håndball»

Lillestrøm er en vrien motstander.

Skrevet av falkmarked

Onsdag drar Falk til Lillestrøm i jakten på to viktige poeng. Selv om Lillestrøm ligger langt fra de store sandstrendene, har laget spilt «hawaii-håndball» i hele høst.

Lillestrøm rykket ned fra eliteserien i fjor, og er et av få norske lag som konsekvent spiller med utgruppert forsvar,  såkalt 3-2-1. Dette offensive forsvaret kan slå ut begge veier, noe vi har sett mange eksempler på i år:

  • Tap borte mot nyopprykkede Sandnes i første seriekamp (19-26)
  • Eneste lag som har slått Follo (22-21 hjemme)
  • 17-målstap (!) borte mot Sandefjord (29-12)
  • 15-målstap borte mot St. Hallvard (35-20)

Falks siste treningskamp i begynnelsen av september var borte mot nettopp Lillestrøm. Også dette var en «hawaii»-kamp med stor H. Lillestrøm ledet 17-11, men tapte 23-20!

Den svært ustabile spillestilen har etterhvert begynt å sitte for Lillestrøm. De ligger på femteplass med 12 poeng, og har en stigende formkurve.

Falk2015-26

– Et godt 3-2-1-forvar er vanskelig å spille mot. De står nærmere enn vi er vant til, og da er det ikke så lett å komme forbi, sier høyrekant Vegard Steinstø som er fullt tilbake etter en liten operasjon i høst.

Han har vært i trening noen uker nå, og forteller at formen begynner å komme tilbake, og at skuddene sitter der de skal.

– Det er veldig deilig!

Han tror at en av nøklene i kampen er å prøve på blinde kantoverganger, uten at det er avtalt. Da er det viktig å treffe på timingen.

– Vi må gjøre det litt uforutsigbart for Lillestrøm-forsvaret. Har du først kommet gjennom skaper det usikkerhet i forsvaret. Da åpner det seg lettere, sier Steinstø.

– Hva er bakdelen med et så offensivt forsvar?

– Hvis du ikke har gode nok duellspillere én-mot-én er det for gjort å bli gått av, og da er det vanskelig for de andre i forsvaret å hente seg inn igjen.

– Lillestrøm er gode på 3-2-1. Når de har en god dag er de vanskelige å slå, sier Steinstø.

Men på en dårlig dag kan de tape med 17 mål mot Sandefjord! Så dette er en kamp der absolutt ALT skje! Møt opp med skarpe hoder, gutter!