«Bikkjeslagsmålet» i Fethallen

Lillestrøm-Falk Horten 24-24

Skrevet av falkmarked

Wiktor Jedrzejewski spilte sin beste kamp i Falkdrakta, og Njål Christensen fikk sin debut i 1. divisjon. Likevel var de svært skuffet over å ta tapt et poeng borte mot Lillestrøm.

DSC_9120

På forhånd hadde mange tippet av det ville bli en skikkelig «hawaii»-kamp i den gamle Fethallen. Men det utviklet seg i steden til et realt bikkjeslagsmål fra bakgatene i Chicago.

Det er som kjent ikke helt lett å styre et bikkjeslagsmål, og dommerne mistet ganske raskt kontrollen over kampen. Det førte til en oppstykket batalje med mye stopp i spillet og hele 15 utvisninger (6 av dem til Falk).

«Dette var ikke håndball. Det var mer som en brytekamp», mente noen av tilskuerne. De hadde rett.

Falk kunne ha dratt fra i første omgang. Kamphundene fra Horten ledet 9-5 og Lillestrøm fikk like etter en av sine mange to-minuttere. Men de gule bikkjene nektet å slippe taket. De biter seg fast i kampen, og like før pause er det hjemmelaget som leder 12-11. Heldigvis klarer Filip Svele å sette inn et vanskelig frikast i siste sekund.

DSC_9129

Tumultene fortsetter i andre omgang. En av Lillestrømspillerne får sin tredje utvisning, og dermed rødt kort. Dessverre så svikter mange av nøkkelspillerne i Falk. De ser ut som pudler i bokseringen, og sliter stort med å finne ut av Lillestrøms uortodokse spillestil.

10 minutter før slutt ser det virkelig ut som at Falk vil gå på sitt første nederlag, og må reise hjem med halen mellom beina. De gule har kriget seg fram til 20-18, og det lyser en urkraft av Trym Bilov-Olsen. Banens bestemann kjemper som en villhund for Lillestrøm. Slik ser en spiller med selvtillit ut!

Men så klarer blåtrøyene likevel å snu det. Når Falk leder med to mål like før slutt føler vi at «dette taper vi i hvert fall ikke». Det blir derfor en solid nedtur når det likevel glipper, og kampen ender uavgjort 24-24. De rundt 50 tilskuerne fra Horten gikk hjem med triste hundeøyne.

De største lyspunktene i gårsdagens kamp var Wiktor Jedrzejewski, Njål Christensen og Simen i mål. Wiktor har slitt med vond skulder, men ble likevel kåret til Falks beste, noe som var helt fortjent!

DSC_9133

Njål debuterte i 1. divisjon i denne heksegryta. Det gjorde han med to flotte scoringer, noe det står STOR respekt av!

– Moro å se Njål storspille på kanten, sier kollega Magnus Mangrud, som var fornøyd med ikke å tape. Dessuten hadde han besøk av søster fra Vingrom og kamerater fra Ringebu på tribunen. Det hjalp på humøret.

Når støvet har lagt seg i bakgatene vil vi nok tross alt være glade over at vi kom oss fra dette bikkjeslagsmålet uten skader, og at vi fortsatt er det eneste laget i serien som er ubeseiret!