Gammelt storlag begynner å våkne

Kristiansand kommer til Horten på onsdag.

Skrevet av falkmarked

På åttitallet var Kristiansand en maktfaktor i norsk herrehåndball. Så startet nedturen som endte i 2. divisjon. Nå er de sakte på vei oppover igjen.

– Ja, de har fått en liten oppsving i det siste. De rykket jo opp i fjor, og har spilt en del gode kamper i år, sier sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål Jørgensen.

Problemet er imidlertid at Kristiansand lever et liv i skyggen av suverene ØIF Arendal og det gode damelaget til Våg Vipers. Når laget i tillegg skal kjempe om sponsorkroner med fotballaget Start – og spiller i den gamle Gimlehallen – blir det nok tøft å ta steget helt opp i eliten igjen med det første.

– Det er en bitter pille å svelge for mange i Kristiansand at ØIF har blitt storebror. Mange av de beste spillerne og talentene på Sørlandet går nå dit, og det hemmer utviklingen av herrehåndballen i Kristiansand, sier Jørgensen.

Tihomir Baltic

Én mann har dog gått andre vegen. Det er trener Tihomir Baltic. Kroaten var trener for rekruttlaget til ØIF. Nå er han hovedtrener i Kristiansand.

De hvitkledde sørlendingene hadde en god start på sesongen. De slo Sandnes 26-20 borte i første seriekamp.  Laget var nær en liten sensasjon hjemme mot St. Hallvard, men tapte med ett mål (24-25). Det samme skjedde mot Sandefjord (23-24). Follo overkjørte imidlertid Kristiansand med 26-14.

Laget fra Sørlandet ligger nå midt på tabellen med 11 poeng. Fasiten er 5 seire, en uavgjort og fire tap. I siste kamp slo de Haugaland 26-24 på hjemmebane.

Nå skal de bryne seg på blått stål fra Horten før ribba kan settes på bordet. Vi gleder oss til årets siste kamp!