– Falk kan bli et nytt Elverum!

Skryter av entusiasmen i Horten.

Skrevet av falkmarked

Falk er på full fart mot eliteserien. Det betyr en ny hverdag, både sportslig og økonomisk. Søndag var Elverums markedssjef i Horten for å fortelle sin suksesshistorie.

I 2008 var Elverum Håndball Herrer omtrent på samme nivå som det Falk er i dag:

  •  5 millioner kroner i omsetning
  • 750 tilskuere i snitt
  • 1 ansatt på kontoret
  • 0 medaljer de siste 13 årene

De siste sju årene har Elverum hatt en eventyrlig framgang:

  • 15 millioner kroner i omsetning
  • 1.700 tilskuere i snitt
  • 5 ansatte på kontoret
  • 15 medaljer
  • Spill i EHF Champions League

Hvordan har de fått til dette i en by som er mindre enn Horten, og som ligger langt inne i skogene i Østerdalen?

DSC_9837

– Jeg tror så absolutt at Falk Horten kan komme opp i Norgestoppen. Dere har mye engasjement i klubben, og det er det aller viktigste for å få til noe. Det at det kommer ny hall vil også gi dere et stort løft, sier Björkman.

Elverum HH er den klubben i Norge som tar inn mest penger på sponsorer, 10 millioner kroner i 2015. «Hemmeligheten» er et godt og professjonelt samarbeid med næringslivet i regionen.

– Vi har hatt stor suksess med vårt «Business-to-business»-nettverk (B2B). Hele 91 bedrifter er med som partnere, det vil si at de betaler 40.000 kroner eller mer for å være med. De opplever at det er lønnsomt å være med hos Elverum HH.

DSC_9820

Her er mye av nøkkelen, mener Björkman, som forøvrig også er kantspiller på Elverums A-lag. Det holder ikke lenger med «vanlig sponsorarbeid», der man signerer en avtale en gang i året for at bedriftene skal få skilt i hallen eller trykk på drakten.

– Det er en begrensning på hvor mye penger man kan få i gaver og støtte. Men dersom bedriftene tjener penger på å være med, så er saken en helt annen.

I tillegg til B2B mener Björkman at det er viktig med eksponering i digitale medier, sosiale prosjekter og ikke minst et forrykende show før og under kampene. Det handler om å gi publikum en helhetesopplevelse og tilhørighet.

Med Falk-flagg

– Horten er større enn Elverum, og dere har heller ikke noe fotballag i de øvre divisjonene. Når vi får det til oppi skogen i Østerdalen, så er det ingen ting som skulle tilsi at dere ikke kan klare det samme her.

– Norsk håndball trenger flere nye og spennende lag i toppen. Falk er et lag med mye entusiasme og energi, så jeg håper virkelig dere får det til, avslutter den dyktige svensken.