– Tøffere uten Glenn Solberg på benken

St. Hallvard vil «krige» mot Falk

Skrevet av falkmarked

Søndag klokken 16.00 er det toppoppgjør i Holtanhallen mellom Falk og St. Hallvard. Lierlaget har tapt sine to siste kamper, men lover «krig» når de kommer til Horten.

«Når katten er borte, danser musene på bordet», heter det i det gamle ordtaket. Det ser ut til å ha skjedd i St. Hallvard. For uten Glenn Solbergs harde tøyler har laget gått på to smeller etter nyttår. Lagets toppscorer sier følgende til Drammens Tidende:

– Jeg har sett på trening at vi ikke er der vi skal være. Det er en konsekvens av at Glenn er borte, og det gjør at vi mangler trygghet på benken under kamper, sier Kim Skaug.

Solberg er som kjent assistenttrener på landslaget, og finalen og bronsefinalen i EM i Polen går søndag. Det betyr at Glenn Solberg heller ikke får vært med å lede laget sitt mot Falk. Vil det gjøre kampen enklere for blåtrøyene? «Nei», mener Daniel Birkelund.

Magnus tas hardt kopi

– Jeg tror faktisk kampen blir tøffere nå enn om Glenn hadde vært der. Etter to tap er sikkert spillerne og trenerappratet veldig sugne på å vise seg fram skikkelig. Dessuten hadde det ikke vært så lett for Glenn å omstille seg til norsk førstedivisjon etter å ha levd flere uker i EM-boblen. Man får en mental utladning etter slike mesterskap, så det er ikke sikkert at han ville hatt så mye å bidra med, sier Falktreneren.

– Og hvordan møter dere et vinnersugent lag med litt såret stolthet?

– Det blir ikke noen store fiksfakserier fra vår side. Vi finner ikke opp kruttet på nytt, for å si det slik. Vi skal holde stø kurs og spille vårt spill. Vi ser lyst på situasjonen!

Skaug sier på sin side at de nå har tatt tak i situasjonen, og de skal «krige» for å vinne i Holtanhallen. Det kan med andre ord bli et svært så spennende vorspiel til (det vi håper) skal bli Norges første EM-finale!