Kan Falk stjele poeng fra Bodø?

Bodø HK har spilt fire kamper på rad med seier, mens Falk ennå ikke har vunnet på hjemmebane. Kan det snu i kveld med en blå «vegg» på tribunen?

Skrevet av arnt

Bodø HK har de siste årene klart å etablere seg i toppen av norsk håndball, og sesongen 2014/15 fikk laget sølv i både cupen, ligaen og sluttspillet. I 2015 gikk nordlendingene helt til topps i cupen.

En av klubbens mest kjente profiler er treneren Børge Lund, som ble kåret til årets trener i sølvsesongen. Han har erfaring fra både Tyskland og Danmark, og er den viktigste enkeltfaktoren i de sterke prestasjonene til nordlendingene.

Akkurat som Falk, spiller også Bodø HK i blå drakter. Hjemmedraktene er mørkeblå med to tynne nedadgående gule striper. Men i Holtanhallen må de ta på seg sine hvite bortedrakter.

Gutta fra Halvdan Sivertsens hjemby har slett ikke «10.000 tommeltotter». Laget har nå spilt fire kamper på rad uten tap. Særlig i siste kamp mot ØIF Arendal imponerte de stort!

  • Bodø-ØIF Arendal 32-22
  • Halden-Bodø 25-29
  • Bodø-Haslum 29-25
  • Drammen-Bodø 21-24

Falk på sin side har som ventet fått det tøft i Grundigligaen. Fire poeng så langt er vel omtrent som man kunne forvente. Forrige onsdag var Falk veldig nære å tukte Kolstad borte (et lag Bodø for øvrig tapte hele 22-34 mot hjemme i september!). Men de blå fra Horten hadde marginene mot seg, og fikk annulert et mål i siste sekund.

Alle Falks poeng har kommet på bortebane. Hjemme har Falk av en eller annen grunn som regel tapt med stygge sifre: 12 mål mot Bækkelaget, 12 mål mot Fyllingen og 11 mål mot Elverum i de tre siste skaper ikke akkurat sambastemning på tribunen.

Kan hjemmepublikum håpe på poeng i dag? Det hadde betydd enormt mye for selvtilliten før neste kamp borte mot Drammen.

Styreleder i Falk Håndball, Benedikte Skogsholm oppfordrer alle som skal på kampen å ta på seg noe blått. – Vi ønsker å farge hele Holtanhallen i Falks farger, sier hun.

PS! Den gamle Falk-kjempen Per Øyvind Sjong er en legende i Bodø, etter sin flotte karriere i nordlandslaget. Han bor fortsatt i Bodø, og er faktisk det eneste æresmedlemmet i klubben!