• Seiersrusen hadde ennå ikke gitt seg mandag, men både spiller Tor Henning Forberg og Falks daglige leder Øyvind Tomter er klare på at det er nå jobben begynner.

Anlegg er Falks hardeste kamp

Konkrete planer og vedtak om hallbygging kan bli helt nødvendig for at Falk skal få spille eliteseriehåndball i Holtanhallen neste sesong.

Gjengitt med tillatelse fra avisen Gjengangeren.

Selv før seiersrusen har gitt seg er Falk tydelige på at det er mye jobb som gjenstår før første sesong i Postenligaen.

HALLPLANER: En ny hall i Lystlunden har vært blant de planene som har vært lansert i halldebatten. ILLUSTRASJON

Etter en helg med mye oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt var det fortsatt et tydelig preg av seiersrus da Gjengangeren møtte Falks Tor-Henning Forberg og daglig leder Øyvind Tomter mandag. Samtidig var begge tydelige på at det nå må legges ned et stort arbeid for at laget skal komme opp på et Postenliga-nivå.

– Vi har i år hatt en stall som holder bredden til et lag på Postenliga-nivå. Det vi imidlertid trenger nå er en solid forsterkning på nesten alle plasser. Det koster penger, slår Tomter fast.
Målet for Falk er nå å øke budsjettet med nærmere en million, noe som vil gi et sluttbudsjett på 3-4 millioner kroner. Dette krever et løft også fra de eksisterende sponsorene, i tillegg til at man også må appellere til potensielle sponsorer som per i dag ikke støtter klubben.
– Dette arbeidet har vi holdt på med i en periode, og vi opplever at støtten er der, sier den daglige lederen.

Den største utfordringen for Falk vil være å få løst det faktum at Horten ennå ikke har en hall som er godkjent for spill i Eliteserien, slik blant annet Aftenposten beskrev etter at opprykket var et faktum. Heller ikke Campus Arena Bakkenteigen tilfredsstiller alle krav som Norges Håndballforbund stiller til en stadion som skal brukes til eliteseriespill.
– Det vil være en skandale om Falk skal spille eliteseriekamper et annet sted enn i Horten. For oss er det viktig å få en dispensasjon som gir oss mulighet til å spille vår første eliteseriesesong i Holtanhallen, og det er noe vi jobber med nå, sier Tomter.

Det er lettere for håndballforbundet å innvilge en søknad om dispensasjon fra hallkravene om det foreligger konkrete planer om en hall som innvilger kravene. Å få slike konkrete planer på bordet vil være et viktig fokusområde for Falk-ledelsen i tiden som nå kommer.
– Blant annet vil et kommunestyrevedtak som legger planer om en ny hall være en stor hjelp i prosessen. Dette kommer til å bli en stor og viktig oppgave for oss i tiden framover, sier han.

Tor Henning Forberg understreker at spillerne opplever at hele lokalsamfunnet støtter opp om håndballsuksessen. Det varmer, understreker han.
– Her opplever man virkelig støtte fra supporterne, enten det er på hjemme – eller bortebane. Den støtten vi får fra hele byen her er langt bedre enn den jeg opplevde i Sandefjord, sier han.
Samtidig tror han laget vil kjenne på forskjellen i nivå mellom førstedivisjon og Eliteserien.
– Det er helt klart at det er en forskjell i nivå. Den forskjellen tror jeg også er større nå enn det den har vært tidligere, sier han.

Det at opprykket nå er et faktum vil, slik Tomter ser det, gjøre det lettere å tiltrekke seg nye spillere som kanskje ikke har vurdert Falk som klubb tidligere.
– Realistisk sett er Falk for mange av de spillerne vi ønsker å tiltrekke oss først og fremst interessant som Eliteserie-klubb. Det at vi nå har rykket opp gjør nok definitivt at vi rykker noen hakk opp på lista hos de mest interessante, sier han.
Samtidig er han tydelig på at dette vil innebære en ny hverdag for en Falk-organisasjon som stort sett er vant til at spillerne jobber ved siden av treningene.
– Her vil det nok bli aktuelt å hente inn spillere som vi betaler lønn. Det at vi nå regner med å betale lønn til spillerne vi henter inn er bare et eksempel på at vi regner med å måtte gjøre ting på en annen måte i Postenligaen, selv om nøkternhet og sunn økonomi vil være viktig for oss også i den øverste divisjonen, sier han.