• HAR SIGNERT: Martin Gravdal Haldorsen er Falks nye tilskudd.

Eliteseriespiller til Falk

Liermannen, som har signert en toårskontrakt med Falk, kjenner godt både klubben og de aller fleste spillerne.

Gjengitt med tillatelse av avisen Gjengangeren.

– Falk og Falk-spillerne har jeg veldig god kjennskap til, både sportslig og sosialt. Jeg har gått tre år på skole i Drammen med Filip Svele, og jeg har bodd sammen med Simen Heyerdahl i Oslo i leilighet vi leide av Øyvind Tomter. Der var det stadig andre Falk-spillere innom, så ja jeg kjenner mange av dem, sier Martin Gravdal Haldorsen, som har fire sesonger bak seg i eliteserien i en alder av 22 år.

Har lært vinnerkultur
Gravdal Haldorsen kommer til Falk fra Haslum, hvor han i løpet av de tre siste sesongene har vært med på å vinne fem titler. Til Haslum kom han fra Haugaland, som rykket ned fra eliteserien det året han spilte der.
– Jeg har to typer erfaringer fra eliteserien. Året i Haugaland lærte meg hvordan det er å kjempe for livet i eliteserien, mens årene i Haslum har lært meg vinnerkulturen som råder der, sier 22-åringen, som er høyre kantspiller.
– Jeg ser veldig fram til å komme til Falk og samarbeide med Andreas Ingebrigtsen. Jeg kjenner han best fra da han var keeper på regionslag da vi var yngre, sier Martin Gravdal Haldorsen.

Har vært ønsket i Falk
Kantspilleren har lenge vært i søkelyset til Falk, og de har flere ganger tidligere forsøkt å hente ham til Horten.
– Det var først nå det passet, og det er gøy. Jeg har spilt mye mot Falk opp igjennom årene, så de vet hva jeg står for, nå gleder jeg meg til å bli en del av miljøet deres, sier Gravdal Haldorsen.
– Så hvorfor forlater du Haslum, et av Norges beste lag?
– Kontrakten min gikk ut, Falk kom på banen og jeg var klar for noen nye utfordringer. I mine øyne er Falk noe nytt og spennende, sier liermannen, som blir boende i Oslo hvor han studerer.

– Klubben har vært flinke til å legge til rette slik at jeg kan kombinere studier og håndball. Jeg har pratet med Simen (Heyerdahl) om det, og han har skrytt av hvordan det fungerer for ham.

– Måtte opp i Elitserien
Falks sportslige leder, Trond Egge, kaller Falks ferskeste spiller en super gutt.
– Martin er en klassespiller, som blant annet er inne i varmen i rekruttlandslaget, som er for dem som banker på døra til A-landslaget. Vi har prøvd å få han hit, men med hans ambisjoner måtte vi opp i eliteserien for å få ham hit, sier Egge.
I tillegg til keeper var høyre kant et av de prioriterte områdene Falk har sett etter forsterkninger til.
– Andy (Andreas Ingebrigtsen) har vært hele alene denne sesongen, og det er en risiko med tanke på skader blant annet, sier Egge.
– Fornøyd med de tre nysigneringene som har landet?
– Så langt, ja definitivt. Men vi er ikke i mål ennå. Vi ser fortsatt etter en venstrehendt bakspiller, og muligens en høyrehendt skytter, sier Trond Egge.

Johannes er ute
Med Filip Svele, Mathias Kolstad Holm og Martin Gravdal Haldorsen på plass, er det på den andre siden klart at Johannes Johnsson ikke blir med Falk til eliteserien.
– Johannes reiser hjem til Sverige, dessverre. Det er to grunner til det. Det ene er studier, det andre er hjemlengsel, sier Trond Egge.
Johannes Johnsson var for to år siden den første spilleren som ble klar for Falk etter at Torbjørn Klingvall tok over trenerjobben.