• HVEM: Sportslig leder i Falk Trond Egge (fra venstre), sportssjef i Gjengangeren Aleksander Limkjær og daglig leder i Falk Øyvind Tomter håper innsamlingsaksjonen «Folkets spiller» skal føre til at spørsmålstegnet på spilleren i bakgrunn erstattes med en viktig spiller for Falk kommende sesongen.

Noen som har lyst til å kjøpe en håndballspiller?

I dag starter innsamlingsaksjonen «Folkets spiller» som skal sikre en ny toppspiller til Falk-Horten.

Gjengitt med tillatelse av avisen Gjengangeren.

I samarbeid med Falk håndball starter vi i Gjengangeren i dag aksjonen «Folkets spiller». Det er en pengeinnsamling, hvor målet er å samle inn penger til én spiller som skal være en betydelig forsterkning av laget.

Falk har for lengst kartlagt sine behov for spillerforsterkninger de trenger i eliteserien. Klubben legger ikke skjul på at de trenger å styrke laget for å overleve på toppnivå.

– Vi har bredden til en eliteseriestall i dag, men vi mangler toppene, og ikke minst spillere med erfaring fra eliteserienivå, sier sportslig leder i Falk, Trond Egge.

Med aksjonen «Folkets spiller» kan hele Horten være med å hjelpe Falk med å hente inn flere forsterkninger enn det de selv har råd til.

– Hvis dette er vellykket kan det bli direkte avgjørende til at vi beholder plassen i eliteserien. Dette er et veldig flott initiativ av Gjengangeren, sier daglig leder i Falk, Øyvind Tomter.

Pengeinnsamlingen er for hele Horten. Liten som stor, privatpersoner og bedrifter, ja til og med Horten kommune hvis rådmannen og ordføreren har noen slanter til overs.

På sportssidene i papirugavnen av Gjengangeren i ukene framover vil vi ofte trykke en grafikk som viser hvordan det får med innsamlingen. Der vil vi føre inn navnet på personer eller bedrifter en gang for hver tusenlapp de bidrar med. Bidrag under tusenlappen kroner er selvfølgelig også hjertelig velkomne.
– Timingen for denne aksjonen er bra. Etter opprykket har jeg fått flere henvendelser fra privatpersoner som er glade for opprykket, og lurer på hvordan de kan bidra til å hjelpe Falk. Sånn sett er denne pengeinnsamlingen midt i blinken, sier Øyvind Tomter.

Kontonummeret for å bidra til «Folkets spiller» er: 2505.03.19124

Så hva koster en spiller med eliteserieerfaring?
– Det varierer selvfølgelig mye. Med 100.000 kroner vil kunne hente en spiller med eliteserieerfaring. 500.000 kroner vil gi oss muligheten til å hente fra øverste hylle, sier Trond Egge, som lover at Falk er godt i gang med spillerforsterkningsjobben.
Hvilke spillere han har i kikkerten, vil han ennå ikke ut med.

Det som allerede er helt klart er at den spilleren som hentes til Falk med pengene fra denne aksjonen, vil spille med tittelen «Folkets spiller» på ryggen i kommende sesong.