• Ballerup Superarena i Danmark.

Velodrom er en av mulighetene i Lystlunden

Horten kommune ser til Danmark nå som arbeidet med ny idrettshall har startet. En hall med sykkelvelodrom er ett av alternativene.

Gjengitt med tillatelse av avisen Gjengangeren

Startskuddet for utredningen går mandag. Da reiser en delegasjon fra Horten kommune, inkludert ordfører Børre Jacobsen, til Danmark for å ta flerbrukshallen Ballerup Super Arena nærmere i øyesyn. Falk Håndballs daglige leder, Øyvind Tomter er også med på turen.

Vurderer kombianlegg
Artikkelen fortsetter under bildet

SKIKKELIG JOBB: Kommunalsjef for teknisk avdeling Geir Kjellsen lover en bred og grundig utredning for idrettshall i Lystlunden.
SKIKKELIG JOBB: Kommunalsjef for teknisk avdeling Geir Kjellsen lover en bred og grundig utredning for idrettshall i Lystlunden.

Det spesielle med denne hallen er at den huser Danmarks eneste innendørs sykkelvelodrom. Og det er et av alternativene Horten kommune vil utrede for Lystlunden.

– Det kommer etter et innspill fra politisk nivå. De ønsker at vi skal se på muligheten for såkalte kombianlegg. I Norge finnes det ingen velodrom per dags dato, NM i banesykling ble i år arrangert i Polen. Å bygge en velodrom vil bety mulighet for å bli nasjonalanlegg for sykkel, sier kommunalsjef for teknisk, Geir Kjellsen, som understreker at man ønsker å utrede bredt i denne hallsaken.

For dyrt med ny flate
Ballerup Super Arena har vært brukt til det meste. Alt fra å arrangere sykkelkonkurranser på den 250 meter banen til dansk melodi grand prix.
Fram til sin konkurs i fjor brukte håndballklubben AG København, hvor tidligere landslagskeeper Steinar Ege spilte, dette som sin hjemmebane.

Et hallalternativ som tidligere har blitt lansert er å bygge en ny håndballflate oppe på nåværende Hortenshallen. Det har ikke Kjellsen særlig tro på.

– Det blir for dyrt, sier han.

Andre muligheter man har skissert i første omgang er:

•    En ny elitehallen med to spilleflater.
•    En hall med en spilleflate som etableres i tilknytning til dagens Hortenshallen med teleskoptribune.

– Det siste framstår som det rimeligste alternativet, men om det er realistisk må vi utrede, sier Kjellsen.
– Ikke låst på alternativene
Dette er forslagene som ble nevnt i saksdokumentene på kommunestyremøtet 13. mai. Der ble det, som Gjengangeren har skrevet tidligere, enstemmig vedtatt at man skal utrede en ny hall i Lystlunden.
– Det er en åpen utredning, så vi er ikke låst på disse alternativene. Det kan fort være at vi lander på en annen løsning, sier Geir Kjellsen.

Det er mye man skal hensyn til før man lander på et endelig alternativ. Og det er ikke bare Norges Håndballforbunds eliteseriekrav å tenke på.
– Ny videregående skole vil styre plasseringen. Det ønskes fortsatt en flerbrukshall tilknyttet Granly skole. Det ønskes hall i Åsgårdstrand. Når det kommer til stykket er det kommunens økonomi som styrer oss, sier Kjellsen, som lover en grundig utredning.

– Administrasjonen skal gjøre den jobben, og komme med sin anbefaling. Med på veien tar med oss Horten Idrettsråd som en aktiv partner. Det er de som gjør prioriteringene fra idrettens side om hva man ønsker mest. Og til slutt er det politikerne som bestemmer hva som skal bli realisert, sier kommunalsjef på teknisk, Geir Kjellsen, som også reiser til befaringen av Ballerup Super Arena mandag.