• SMIL: Både Anton Blickhammar (t.v.) og daglig leder i Falk, Øyvind Tomter, var i godt humør da de i går signerte avtalen som binder svensken til Falk også neste sesongen.

Vraket svensk eliteklubb for Falk

Anton Blickhammar trives i Horten, og det er en av grunnene til at han blir med Falk i eliteserien.

– Det har vært en del henvendelser. Både fra Norge og Sverige, sier Anton Blickhammar.
– Gøy å være populær?
– Hehe. Ja, det er «skoj».

Sa nei til svensk eliteserie
Med de fleste klubbene ble det kun med prat, men den svenske eliteserieklubben Redbergslid la et meget godt tilbud på bordet.
– Til slutt sto det mellom dem og Falk. Og det var et vanskelig valg. På den ene siden var det en klubb fra Göteborg hvor jeg kommer fra, som tilbyr meg muligheten å være helprofesjonell. Og på den andre siden klubben jeg har vært i de to siste sesongene, hvor jeg trives veldig godt og har utviklet meg veldig bra som håndballspiller. Det var ikke noe enkelt valg, men jeg landet på en ny ettårsavtale med Falk, sier Anton Blickhammar.

Skal jobbe mindre
Den avtalen kjørte Øyvind Tomter til et hus i Øvre Keisermark i går, hvor snekker Blickhammar var på jobb. Der ble en den signert, og etter på var begge parter fornøyd.
– Jeg trives veldig godt her, og det spilte en stor rolle i avgjørelsen. Jeg tror også at utviklingen min vil fortsette, sier 20-åringen.
Og selv om han mener svensk eliteserie er hakket bedre enn den norske tror han ikke det blir har så mye si for egen utvikling videre.
– Nei, jeg tror det var det lurest å fortsette i Falk, sier Blickhammar.
Denne sesongen har han jobbet fire dager i uka som snekker ved siden av håndballspillingen. Den nye avtalen gjør at han kan gå ned til tre.

– Jeg er fornøyd med at jeg kan fokusere mer på håndball med den nye avtalen. Fire dager jobb i uka ved siden av håndball har tidvis tæret på, sier Anton Blickhammar.

Fornøyd sportslig leder
Sportslig leder i Falk, Trond Egge, var lettet da avtalen med Blickhammar i går ble signert.
– Det var veldig deilig å få på plass den. Anton-avtalen er gull verdt for oss, sier han.
Egge sier det ikke er bare-bare å konkurrere mot svenske eliteserieklubber.
– Redbergslid ga han et godt tilbudt, så jeg er veldig glad for at vi likevel klarte å bli enig med Anton. Vi har kommet dit hvor de store guttene leker, og det merkes også i jobbingen på spillermarkedet. Det er mange om beinet etter de gode spillerne, som Anton, sier Trond Egge, som mener Blickhammar sammen med Rune Skytøen var Falks beste i sesongen 2012/13.

Falk er fortsatt i forhandlinger med fem andre spillerne fra inneværende sesong.
– Ole Cato Holden, Patrick Aasheim, Johannes Johnsson, Hans Christian Nazareno og Roar Fikse Forbord pågår forhandlingene med, sier Falks sportslige leder, som parallelt jobber med nye spillere utenifra.