G20 NM kvartfinale: Seier over Kolstad

G20 laget til semifinale i NM.

Skrevet av inge

Det skulle bli G20 laget til Falk som endelig fikk en seier over Kolstad. Der A-laget ikke lykkes – der lyktes G20. Falk G20 er dermed i semifinalen i NM!

Det begynte strålende for laget og etter bare få minutter ledet Falk med 5 mål. Det går ofte litt i hytt og vær med juniorlag og så også med Falk. De fleste trodde at Falk ville valse over Kolstad, men gutta fra Trondheim gav seg ikke og Mishels Liaba og Lasse Balstad satte inn mål på mål og holdt Kolstad inne i kampen. Stillingen ved pause var 18-15.

I 2.omgang satte Kolstad opp de nevnte skytterne titt og ofte og Falk kom plutselig på hæla og så stod det 24-25 med 15 minutter igjen å spille. Da våknet Falks målvakt, Karl Henrik Stenkjær med ett brak og stod alene for at Falk ikke ble valset over. Han «ventet» på flere av skuddene og reddet de utroligste forsøk. Etter hvert så fikk Falk ristet av seg sjokket at Magnus Fredriksen fikk en skade og at det faktisk gikk an å stoppe Kolstad ved å gå litt mer offensivt til verks. Kolstad ledet 26-27 og etter det ble det 27-27 og så var det Falk som var i føringen resten av kampen. Johan Bakke hadde 2 x 2 min fra første omgang – men det gjorde ikke noe. Han banket inn 2 viktige mål da han var på banen i 2.omgang! Det stod 31-29 når det var 2 minutter igjen og det endte med tomålsseier; 32-30. Gutta kunne juble og danse ringdans for en plass i semifinalen! Kolstad stod litt betuttet å så på. Så tenkte nok noen at det gjorde vi 2 ganger – så det er ikke så nøye!

Trener Daniel Birkelund sa til avisen Gjengangeren at gutta viste god disiplin i avgjørende situasjoner. De lot seg ikke rive med mot slutten og selv om skaden til Magnus Fredriksen fikk laget litt ut av rytmen, så har laget en del bakspillere. Han trekker frem målvakten Karl Henrik Stenkjær som han mente var praktfull! Det var det flere enn Birkelund som mente; hele hallen (ca 150 tilskuere) var enige om at han og Sindre Andrè Aho var Falks beste og han stod for 8 mål. Av de andre med mange mål stod Magnus Mangrud for 7 og Tormod Hauane 5. Selvsagt skal hele laget ha honnør for en rimelig godt gjennomført kamp. Og så kan man legge til at snittalderen på G20 laget er under 18 år, så skjønner man at dette er bra.