Litt arkivdykk og historie

En liten hyllest til avisen Gjengangerens engasjement

Skrevet av inge

Falkane svevde i Vestfold på 70 og 80 tallet – altså i forrige århundre. «Hele Horten» var i Holtanhallen når Per Tofteberg, Magnar Storbråten i mål, brødrene Knut og Rolf Mikalsen, Sjong og Reiersen i mål, en da «spretten» Baard Olafsen, en ung Micahel Rath, kriger på linja; Tom Skogsholm (bildet) og mange andre som jeg sikkert har glemt navnet på, herjet i Vestfoldhåndballen. Det var bare opplest og vedtatt at man skulle i hallen og se på guttane.Det var kø langt ut på asfalten.

Avisen Gjengangeren dekket det hele, som de gjør i dag. De har sikkert kilometervis med bilder og stoff fra den tida. I alle år så har Falk vært «godt stoff» for «lokalblekka» i Horten. På godt og vondt, de stiller opp og stiller opp – med og uten kritiske spørsmål. Det må jo ha vært morro? Kanskje ikke alltid? Kanskje mest når det gikk bra, for da leste folk avisa og snakka om dette på gata eller hvor de nå enn var. Falk var alltid hett stoff på mandag morra i sesongen. Husker det selv, det var viktig å få med seg hvordan det gikk med Falk, hvis jeg ikke var hjemme på kampdag.

Jeg er alltid på jakt etter bilder, gode historier og noe som kan fenge de som er interessert i håndball og Falk fra Horten. I dag fant jeg en morsom artikkel i avisen Gjengangeren fra 2006, skrevet av Anette K. Haldorsen, dengang Sportsleder i Gjengangeren.

Les den her og er du gammel nok, kanskje du var der? KLIKK