Daniel: Før kampen mot St Hallvard

Hadde vært morro med stinn brakke og rock´n roll på lørdag

Som vanlig får trener Daniel Birkelund spørsmål før kommende kamp. Denne gangen er det før kampen mot St Hallvard som iskrivende stund ligger 1 poeng bak Falk på tabellen før helgens møte.

– Bra med 2 nye poeng og da går vi vel for 2 nye til helgen? – Vi går for to nye til helgen ja. Vi har bra «steam» nå, og satser på at fremgangen fortsetter mot St. Halvard.

– Hvordan skal vi ta 2 poeng fra St Hallvard? Hvem er det å se opp for på det laget?

– St. Halvard er et fysisk sterkt lag som jeg også synes er godt organiserte. Det er vel en beskrivelse som kunne passet også på oss… Så jeg tror det blir et knalltøft oppgjør på lørdag. Det gjelder å stå opp i hver eneste duell. Av enkeltspillere hos guttene fra Lier er det verdt å merke seg en dyktig målvakt i Nicholas Granum, ser ikke ut som en toppidrettsutøver – men er dyktig til å lese skytterne og er et eksempel på at det ikke bare er O2-opptaket som avgjør hvor god du er i håndball. Av utespillerne er Magnus Nørstebø en rutinert herremann med mange sesonger i eliteserien bak seg (for Haslum og Drammen). Jeg har også sans for deres kaptein Simen Solberg, en dyktig playmaker som er flink å gjøre de rundt seg gode.

– St Hallvard ligger poenget bak oss på tabellen. Det blir med andre ord viktig med publikum som en utslagsgivende faktor i hallen. Jeg regner med at du gjerne vil ha publikum som gir lyd fra seg og at det er viktig at vi får fyllt hallen så mye som mulig?

– Jeg tror dette blir den beste kampen som har vært i Holtanhallen i høst. Så jeg håper virkelig at alle med blått hjerte kjenner sin besøkelsestid. Hadde vært moro med stinn brakke og ordentlig rock´n´roll. Vi skal gjøre vårt på banen og benken!

– Vi ser nå at flere av de unge melder seg på, spesielt Magnus Fredriksen og Vegard Laupsa Steinstø, og holder et høyere nivå over litt lengre tid enn før. Hva er det som gjør det? Er ikke bare at de begynner å bli kjent? Eller er relasjoner så viktig i håndball at det faktisk er litt tid som trengs?

– De to du nevner der synes jeg har tatt små steg i utviklingen sin hele veien siden vi startet opp i mai. Det er unge spillere som jobber veldig seriøst hver eneste dag for å utvikle seg. Så at de nå i det siste har fått betalt også i form av prestasjoner i kamp med A-laget er ikke overraskende for meg. Når du gjør det du skal gjøre så er det et spørsmål om tid. Samtidig skal vi være forberedt på at det ikke er uvanlig at det svinger litt for unge gutter uten alt for mye erfaring. Så det er en viktig egenskap for spillere på det stadiet i karrieren sin at de ikke går helt i kjelleren om de får noen trøkker og litt motgang en periode. Vi skal være klar over at det er litt unikt å ha så mange unge spillere som faktisk er med og drar lasset og har sentrale roller. Det er ikke uvanlig med ungdommer som en del av laget, men ofte er det i større grad «andrefioliner» og innslagsspillere. Sjeldent at lag på vårt nivå har flere 17-18-åringer i startoppstillingen og med stort ansvar, kamp etter kamp. Veldig spennende. Og utfordrende.

– Vi knapper sakte inn på teten/2-3 lagene bak Kolstad og at det kan bli veldig jevnt utover 2.halvpart av sesongen. Det vil si at det å holde trykket opp og fokus på en og en kamp er viktig. Trener dere på spesielle formasjoner eller deler av spillet spesifikt fremfor hver motstander – eller går det generelt i det samme?

– Begge deler. Vi jobber hele veien med utvikling av både laget som helhet og de enkelte spillerne i et langsiktig perspektiv. Det er viktig å ikke bli så preget av de enkelte kampene at vi mister retningen på det vi holder på med. Dette tror jeg er noe av forklaringen på hvorfor vi har klart å gradvis løfte nivået og prestere mer stabilt utover høsten, at vi har jobbet på i det sporet vi har tro på. Samtidig forbereder vi oss jo konkret inn mot hver kamp, i forhold til den motstanderen som venter oss. Vi ser mye video og legger en strategi for den enkelte kamp, og dette er også med å prege treningsarbeidet gjennom uken. Generelt kan du si at vi ofte vil være mest generell i starten av uken og mer spesifikk inn mot kamp jo nærmere helg vi kommer.

– Hvordan går det med skadelisten? Er det nå bare Sindre Andrè Aho som er på den eller er Jørgen Jansrud fortsatt ikke helt klar? Har vi alle friske og raske er det vel lettere å ta ut laget? Eller gjør det akkurat uttaket vanskeligere?

Skadelisten er uendret. Sindre som kjent ute til over jul. Jørgen er på gang. Spilte 2. div på søndag og er aktuell for troppen på lørdag. Han er nok ikke 100% enda, men kan være et alternativ i kortere perioder. Litt avhengig av hvordan det ser ut på torsdag-fredag… Hvis alle er friske er det jo konkurranse i laget, i hvert fall i noen posisjoner. Så sånn sett blir jo uttaket vanskeligere. Men det er utvilsomt et hyggelig «problem»!

– 1.omgangen i Skienshallen var ikke akkurat fartsfyllt, det virket litt som om hjemmelaget dro tempoet veldig ned. Kan vi forvente litt større tempo i kommende kamp?

– Jeg tror jeg tør å love en helt annen håndballkamp nå. I Skienshallen møtte vi et lag som visste at de per definisjon var underlegne og at deres mulighet lå i dra tempoet ned og få oss utålmodig. Sånt kan være vanskelig å spille mot, og ofte tar det en stund å få «ristet dem av seg». St. Halvard kommer ikke til å ha en sånn type strategi. De har i likhet med oss kontringsspill som et viktig våpen, så det blir nok to lag som begge ønsker å stå tøft i forsvar og sette fart fremover når man vinner ballen. Så får vi se hvem som lykkes best med det.

– Til slutt, dette kan bli en spennende kamp og vi håper selvsagt at Falk sine supportere stiller opp og støtter laget i denne viktige kampen. Det er bare opp til gutta og laget for øvrig å gi gass og så kommer nok trøkket fra tribunen rimelig fort.  Lykke til! Vi tar gjerne 2 nye poeng!

– Takk! Vi gleder oss. Hadde vært gøy med stinn brakke. Perfekt avveksling fra julebaksten eller oppladning til julebord?

____

Falk Horten vs St Hallvard – Holtanhallen lørdag 6.desember  – avkast kl 16:00.

VI SEES!