Leverte varene, igjen

Kongen av Holtanhallen og resten av gutta kunne juble

Det var en setting før kampen om litt «rock`n roll» og man så for seg litt flere folk på tribunen enn det som faktisk kom for å overvære Falk Horten mot St Hallvard HK. Dere som ikke kom, kan angre på det. De som var i Holtanhallen denne lørdag ettermidagen fikk oppleve en spennende kamp om 2 poeng og heng på teten i 1.divisjon.

Falk gikk til verket med et brennende ønske om å vinne de 2 poengene, som er viktige for fortsatt tro og kanskje også realitet om det å rykke opp igjen til Eliteserien i håndball. Rammen er som vanlig veldig bra i Holtanhallen. Selv om noen motstandere ynder å komme med noen «stikk» om en eldgammel hall. For de som er Falksupportere så stiller det seg litt annerledes. Det her nemlig her sjela i håndballen i Horten ligger. Men så er det planer om en ny hall og da får endelig gutta spille i en hall med alle de fasiliteter som de andre har.

1.omgang var jevn til å begynne med, lagene vekslet på å ha ledelsen. Etter hvert så tok gutta i blått initiativet og tok kampen inn i en fase der undertegnede trodde den skulle punktere. Hele 6 mål lå Falk foran før det liksom kladdet seg litt til og St Hallvard fikk nesten kontakt igjen mot slutten av omgangen. 15-12 stod det da signalet gikk for pause. Da hadde draktene til Adam Nyfjäll og Tor Henning Forberg lenge vært modne for bytte – etter mye riving og sliting. Kanskje på tide å få seg noen drakter fra draktsponsor UMBRO med litt mer slitestyrke? Det er i hvertfall noe som bør vurderes, for dommerne gir neppe ekstra sympati på opprevne drakter.

Litt dårlige drakter? Her er Adam Nyfjäll i 1.omgang

2.omgang startet som 1.omgang – rimelig jevnt og lagene fulgte hverandre gjennom store perioder. Det var ikke spesielt ampert, men tett og jevnt. Noen utvisninger som vanlig, og litt «hyl og skrik» fra den ene og andre trener, som begge fikk gult kort i løpet av kampen. Akkurat som håndball skal være. Det blir ikke mer morro enn det folk er med på og plutselig våknet publikum og fikk gutta til å yte litt mer. For en periode så var det litt kritisk. St Hallvard bød opp til dans og fikk ikke akkurat responsen. Falk fikk en dødperiode og plutselig så var gutta fra Lier ajour med Falk en rekke ganger – før da blåtrøyene fikk kommet seg 2 mål foran og avgjorde kampen helt mot slutten. Da kunne alle puste letta ut og Daniel Birkelund ta frem sitt bredeste smil. Da er 8 av 8 poeng sikret og det gjenstår 2 nye poeng å kjempe om til neste helg, i Holtanhallen. Da er nemlig målet om 10 poeng på 5 kamper sikret – med nok en hjemmeseier.

Dagens mann igjen: 9 målscorer Simen Heyerdahl

Falk sin beste spiller, «Kongen av Holtanhallen» – Simen Heyerdahl, med hele 9 mål i dag. Ellers hadde Tor Henning Forberg 5 mål og Adam Nyfjäll 4 mål. Simen Westby Johansen hadde en bra dag på jobben, Magnus Fredriksen var god i en periode i 1.omgang og da er det vel sagt det som skal sies.

Dagens «Fighting face» – Tor Henning Forberg! 5 mål i dag.

Det var 2 viktige poeng og det er nå èn kamp igjen før jul. Den går neste søndag, 14. desember, med avkast som vanlig kl 16:00 i Holtanhallen. Motstander er Kristiansund. Da vil vi ha «stinn brakke», Horten! I dag var det bare 353 tilskuere, det er 200 som mangler.

Relatert:
Bilder fra kampen – Alle foto: Inge Wallumrød
Falk vant 24-22 over St Hallvard
– Gjengangeren
Flere må ta ansvar – Drammens Tidene
Kampinfo – handball.no
Resultater & Tabellen – handball.no