Daniel: Før kampen mot Kristiansund

Kristiansund kommer til å forsøke og lage en «krigekamp» med mange dueller og tøffe tak

Så er det årets siste kamp før juleferien for gutta i blått. Gutta skal få noen dager fri fra fellestrening og vi skal feire en velfortjent jul og nyttår før det braker løs i 2015 – allerede 4.januar mot selveste Kolstad – borte. Så det er ingen grunn til å hvile for mye.

Selvsagt blir det noen ord om kampen fra Daniel denne gangen også. Nå er det Kristiansund Håndballklubb som venter i Holtanhallen, førstkommende søndag.

– Det ble jo en veldig spennende kamp på lørdag mot St Hallvard og heldigvis gikk det rett vei mot slutten! Gratulerer med 2 nye poeng!

– Takk. Det var to veldig deilige poeng for oss. Gir oss et godt utgangspunkt ved halvspilt serie. Takk til de som var på plass i Holtanhallen og laget et ordentlig trøkk. Akkurat slik det skal være.

Vi har 1 kamp igjen før vi tar juleferie og i den kampen er det også å forvente at 2 poeng blir igjen i Holtanhallen. Hvordan slår vi Kristiansund Håndballklubb? Hvilken spiller eller spillere er det å se opp for der?

– Hos Kristiansund skal vi først og fremst passe to dyktige islendinger i midtback og høyreback. Gudmundur Gudmundsson er lagets playmaker og toppscorer. Han snitter på nesten 7 mål og er en dyktig håndballspiller. I høyreback finner vi Halldor Gudjonsson, en slepen bakspiller med bra skudd. Utover det er det et lag som på sitt beste er tøffe og fysiske i spillestilen, noen ganger på grensen til smågrisete. Det er viktig at vi er forberedt på at Kristiansund kommer til å forsøke og lage en «krigekamp» med mange dueller og tøffe tak. Vi slå dem med aggressivt og aktivt forsvarsspill, stabilt målvaktsspill og full fart i kontringene.

– Er alle spillerne, unntatt Sindre, klare?

– Ja, skadesituasjonen er uendret. Og det er vi glad for.

– Vi fikk heldige resultater i et par av de andre kampene, Viking gikk på en smell mot Haugaland, 30-33 og Follo på et uventet hjemmetap for Sandnes i en veldig målrik kamp, 35-37. Nå er det veldig jevnt bak Kolstad. Kommentarer til dette?

– Kan bare konstatere at håndball ikke er matematikk og at regnestykker med for mange forutsetninger om hvordan kampene «skal» gå sjeldent har noe særlig for seg. Vi er ikke overrasket over at våre konkurrenter i toppen avgir poeng. Vi har egentlig ventet litt på det, og både Haugaland og Sandnes er lag med høyt toppnivå som jeg før sesongen sa at har potensial til å slå alle på en god dag.

– Vi er halvspilt og man kan si at målsettingen fortsatt lever – selv om vi er på den omvendte plassen på topp 5 på tabellen? Vi skal ikke være misfornøyde, selv om vi kanskje har tapt 2-3 viktige poeng?

– Poengmessig er det bare uavgjort hjemme mot Haugaland som jeg vurderer til å være definitivt «bak skjema». Vi tapte for Kolstad som har vært veldig sterke og slått alle. De har imponert meg veldig forøvrig. Videre har vi hatt de tre andre tøffeste konkurrentene i toppen borte – det har endt med en seier og to tap. Det er helt greit. Prestasjonsmessig var vi veldig ujevne de fem første kampene, før jeg synes vi har levert relativt stabilt – uten å være fantastiske – de seks siste kampene. Dette gjør at vi har satt oss i en interessant og spennende situasjon når serien snur.

Vi har et godt utgangspunkt med alle muligheter, og så vil bare tiden vise hvor mye bedre vi klarer å bli utover og hvor jevnt vi klarer å prestere de 11 neste kampene. Hjemmekampene mot Sandefjord, Follo og Viking bli naturligvis viktige, men det kommer også til å ha mye å si hvilke av topplagene som går på såkalte overraskende poengtap og hvem som klarer å unngå «miner». Det ligger bananskall spredd utover veien frem mot serieavslutning i slutten av mars – og noen kommer til å skli på et eller flere av dem.

– Det er aldri lurt å undervurdere en motstander – det kan flere skrive under på. Men i denne kampen skal vi vel også ta 2 greie poeng?

– Ingen poeng er «greie». Selv om vi nok er klar favoritt på søndag så er det jo faktisk ganske vanlig i idrett at underdogen vinner. Hvis vi anslår oddsen til 80/20 – så betyr jo det at Kristiansund slår oss to av ti ganger… Større undere har skjedd, så det gjelder å være på tærne. Er det en ting vi har vist oss selv i løpet av høsten så er det at vi foreløpig er langt unna å være et lag som bare kan møte opp og «hanke med oss» to poeng. Vi må jobbe knallhardt hver gang og ta alle motstandere på alvor.

Beholder vi ydmykheten og gjør et ærlig stykke arbeid i forberedelser og gjennomføring av kampen på søndag er det imidlertid klart at jeg tror vi tar to poeng. Og alt annet vil naturlig nok være en stor, stor skuffelse. Jeg tror et sannsynlig scenario er at de klarer å henge noenlunde med oss inn til pause, før vi får rykket fra og avgjort kampen i løpet av de første 15-20 minuttene av 2. omgang.

– Hvor feirer du jul i år og hvor lenge har gutta og du fri før man har trening igjen etter julemiddagen?

– Jeg reiser til min søster og hennes familie som bor på Dal, ikke så langt fra Eidsvoll, og feirer jul. Ser frem til å være onkel for en herlig niese på 8 og en rabagast av en nevø på 1,5.

Etter kampen mot Kristiansund trener vi mandag, tirsdag og onsdag, før guttene får 10 dager fri fra fellestrening. Da følger de egentreningsopplegg og sørger for å både lade batteriene og få litt ekstra trykk på det fysiske. Vi møtes igjen 28. desember og kjører på 28., 29. og 30. før de får fri nyttårsaften. Deretter trening igjen 1. januar – vi spiller jo kamp igjen allerede søndag 4. – så det gjelder at vi står på.

– Lykke til med kampen og vi som er i hallen vil gjerne ha 2 nye poeng! Kanskje kan det skje noe med de andre lagenes resuultater, slik at Falk rykker ytterligere oppover tabellen. Regner det også som rimeleig bankers at du vil ha stinn brakke, noen flere enn mot St Hallvard?

– Jeg håper i hvert fall at alle som kom mot St. Halvard kommer tilbake! Vil jo tro at det var en publikumsvennlig og gøy kamp. Og hvis alle tar med seg en venn, så blir det stinn brakke. Vi liker det best når det koker.

______

Neste kamp: Falk Horten vs Kristiansund Håndballklubb – søndag 14.desember. Avkast kl 16:00! Vi sees!