Daniel: Før kampen mot Sandefjord

Forventer en tøff kamp som gjerne kan ta av litt.

Falk Horten møter Sandefjord Håndball i «Fort Holtanhallen» førstkommende lørdag. De som var i Sandefjord i høst husker at Falk vant med 5 mål, 26-21. Den kampen burde nok Falk ha vunnet mye mer, men slike oppgjør lever sitt eget liv og det som ser ut som en parademarsj, ender kanskje ikke som det. 5 mål i den kampen, burde vært flere.

Før kampen mot Sandefjord hjemme, så har jeg som vanlig tatt noen ord med trener Daniel Birkelund.

– Hvordan ser det ut i stallen med hensyn til skader og annet? Er det noen som ikke er aktuelle?

– Ser bra ut med stallen vår. De som har vært ute en stund er på vei tilbake og ser ut til både å tåle treningen og være på vei mot form. Sebastian trener for fullt fra denne uken og er aktuell på lørdag. Sindre har økt belastningen gradvis siden nyttår og kjenner ingenting i ryggen sin. Også han er aktuell for troppen. Ellers er Tor-Henning ikke tilgjengelig verken mot Sandefjord eller Haugaland på grunn av karantene. Filp sliter fremdeles med ankelen sin etter en overtråkk i romjulen, så der blir det en vurdering når vi kommer litt nærmere helgen.

– Hvordan har treningsukene vært?

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har fått trent. Forrige uke hadde vi en gjeng på landslagssamling som fikk jobbet bra der, samtidig som vi kjørte ganske tøft med de som var hjemme. Motivasjonen i spillergruppen er stor og jeg tror alt ligger til rette for å prestere godt utover vinteren og våren.

– Hvilken spiller i Sandefjord sitt lag er det å se opp for?

– Sandefjord er et sterk kollektiv. De spiller klokt og «gjerrig» og er en tøff motstander å få has på. Av enkeltspillere skal vi særlig være oppmerksom på bakspillerne Rein Havang, Ola Sørdahl og Jonas Rennemo. I tillegg synes jeg de har en veldig kantspiller i Henrik Oustorp.

– Hvordan skal Falk slå Sandefjord? Vi har jo for så vidt gjort det før i sesongen, så vi burde vel være i stand til å gjøre det igjen?

– Vi få treff i forsvarsspillet og klare å være tålmodig mot Sandefjords lange angrep og tidvis lave tempo. Lykkes vi med det kommer vi til å få muligheter til å kontre på dem – det kan avgjøre kampen. Sandefjord er en sterk motstander som vi har respekt for, men spiller vi godt så vinner vi.

– Mange mål mot Lillestrøm og enkel seier. Selv om de manglet noen spillere. Sjeldent mange mål fra gutta. Begynner ting å løsne på skytesiden eller er det bare tilfeldig for denne kampen?

– Fin kamp mot Lillestrøm. Riktignok mot en motstander som manglet noen nøkkelspillere og vel ikke sprutet motivasjon, men likevel.. Som du er inne på, veldig fornøyd med uttellingen i den kampen. Aldri noen automatikk i at det er overførbart til neste kamp, men det gir i hvert fall selvtillit og tro på det vi holder på med. Skudduttelling handler egentlig om to ting. For det første hvilke sjanser velger vi å ta? For det andre hvordan utnytter hver enkelt de sjansene han får? Det første har vi hatt fokus på når vi jobber med hvordan vi ønsker å spille, og både mot Kolstad og nå mot Lillestrøm har vi spilt enda litt klokere og ventet noe lenger på de «rette» sjansene enn vi kanskje gjorde tidligere i sesongen. Den andre faktoren var også veldig bra i treningskampen sist fredag. Så det finnes ting å bygge videre på i hvert fall.

– Vi satser på godt fremmøte og topp temperatur på bane og tribune. Samt at gutta får med seg 2 nye poeng inn i sekken. Det er plass til flere poeng i den sekken og i «Fort Holtanhallen» skal vi ha de aller fleste poengene. Lykke til, til deg og gutta!

– Takk. Vi gleder oss veldig til kampen på lørdag og håper mange setter av lørdag ettermiddag for en tur i Holtanhallen. Bortekampen i høst var særdeles tøff og intens, så bli ikke overrasket om det «smeller» også denne gangen…

Så da skal du bare møte opp:

Falk Horten vs Sandefjord Håndball – lørdag 17.januar – avkast kl 16:00

Relatert: Slo Sandefjord borte