• Einar Veierød, trener Sandefjord Håndball

Sandefjords trener Einar Veierød før kampen

Temperatur i lokaloppgjør skal det være.

Har tatt et e-postintervju med Sandefjords trener Einar Veierød (bildet) om kampen til lørdag. Han er glad det er noen som har vært ute i heit luft før som er dommere denne gangen. Finske dommere har nok litt mer kontroll på «heite håndballspillere» eller «varmgang» fra benkene. Med dette hinter han om den litt skjeve starten på forrige kamp der litt tvilsomme dommeravgjørelser, begge veier, fikk kampen litt ut av vanlig rytme. Falk vant som kjent 26-21 i hvalbyen og det er vel noe som sier at det tapet har de lyst til å hevne.

– Hvilken spiller på Falk regner du/dere som farligst og hvordan skal dere demme opp for Falk?

– Jeg regner Falk farlige som lag. Bruker ikke ha mye fokus på enkeltspillere. Men tror nok de, som andre lag, er avhengig av at «de eldste» tar de tyngste taka!

– Hvordan vurderer du årets Falklag?

– Spennende på alle områder. Mye likt SH. Lik profil, lokalt, ungt og blandet med noen mer rutinerte. Lag og klubb med frentidsvyer. Så har de en av landets dyktigste trenere, som har et stort hjerte for håndballen, er nøye, strukturert og ambisiøs.

– I forrige kamp var det til tider litt temperatur – hva tror du om kommende kamp og stemningen der?

– Forrige ble «skjemmet» innledningsvis av dommere som ikke var forberedt eller visste hva de gikk til. Temperatur i lokaloppgjør skal det være. Voksne dommere har en strategi og loser spillere og ledere igjennom kampen i Fair Play ånd!

– Holtanhallen blir en badstue til lørdag, heldigvis har vi finske dommere som trolig har vært i hetluft tidligere, så vi satser på en underholdende og velspilt kamp!

– Hvordan er troppen for øyeblikket – er alle klare?

– Så godt som. Men som dere sikkert vet er Khaled Chentout i VM for Algerie. Det betyr bare at en annen kommer til å benytte sjansen til å vise seg frem, ta ansvar og være en del av Sandefjord Håndball kollektivet på lørdag.

– Du kjenner Daniel Birkelund godt og hvordan er stemningen dere i mellom når kampen pågår, sett i lys av at her gjelder det å få 2 poeng?

– Daniel er god venn og kollega. Vi snakker sammen ukentlig. Vi kjenner nok hverandres lynne, men gjør klokest i å bruke all energi inn mot eget lag. Dog føler jeg meg sikker på at Daniel nok kjenner litt mer på presset enn meg på lørdag. Uansett utfall, vil Falk ligge bak oss på tabellen etter matchen. I beste fall for oss 5 poeng bak. Så dette er en «MÅ kamp» for Falk, avslutter Einar Veierød til falk-horten.no.

Relatert: Daniel Birkelund før kampen mot Sandefjord

Da håper vi at alle føler at det er på tide å riste støvet av jule- og nyttårsfeiringen og komme seg på kamp i Holtanhallen.
Lørdag 17.januar – avkast kl 16:00.