• Skikkelig engasjement fra sponsor Trimhuset Horten i kampen mot Sandefjord

Du vinner ikke noe uten totalt engasjement

Sesongens beste kamp og stemning i «Fort Holtanhallen»

Falk Horten vs Sandefjord Håndball – det er Vestfoldderby så det holder. Dette er en av kampene i Vestfold det er litt sus over. Sandefjord Håndball vil ikke tape mot «lillebror» Falk Horten. Til det er det for mye historikk i laget fra hvalbyen. Falk på sin side vil vise at de kan og i de siste oppgjørene har de vist at det er noe i det. De KAN slå sandefjordingene – både i egen hall og borte. Denne sesongen har det vært både borteseier i høst og hjemmesier i går ettermiddag.Så falk Horten har etablert et visst «tak» på rødtrøyene.

Jubel i Holtanhallen, Horten

Jubelen stod i taket i Holtanhallen i går etter at Falk Horten viste forsvarsspill av ypperste merke i 2.omgang. Da scoret ikke Sandefjord Håndball mer en 7 (!) mål på 30 minutter. Det vitner om at noen har hatt engasjement i arbeidet med å hindre scoringer. Det ble tacklet så det suste og innsatsen var akkurat det den skal være – 100 %. Det blir det seier av og 2 viktige poeng i kampen om opprykk til neste års Eliteserie.

Magnus Fredriksen, tar skikkelig ansvar i kampen – begge veier.

På et strålende Falklag er det vanskelig å trekke frem den beste spilleren. Alle jobbet og slet og er med det med på å kunne feire seieren som ett lag. Men selvsagt er det veldig godt å se at ungutter som Magnus Fredriksen, Tormod Hauane og litt overraskende så meldte Fredrik Svendsen seg på også. Det siste er hyggelig for holmestrandingen har ikke hatt alt for mange gode kamper. Men i denne kampen så viste han hva han kan i sine beste stunder. Det blir selvsagt belønnet med «bamseklem» fra trener Daniel Birkelund.

«Bamseklem» fra trener Birkelund til Fredrik Svendsen

Tormod Hauane stod for hele 8 mål i kampen. For dette ble han belønnet med «kampens beste spiller». Også fikk Magnus Fredriksen en «ekstrapris» for sin innsats av juryen. Vel fortjent det også. Men i dag synes jeg at hele laget var meget bra. Også de som ikke spiller, for de er viktige i støtten rundt laget. Det er flott å se at de som ikke har drakt på kommer ned på banen og jubler sammen med gutta som har spilt og vunnet. For de gutta viser akkurat det jeg snakker om; totalt engasjement. Artig å se at Falk fortsatt er med i hodet til de som ikke spiller i klubben lengre. Flere av fjorårets spillere var i hallen og fikk se at gutta i blått vinner og er med i kampen om nok en gang å få spille i Eliteserien.

Sandefjords supportere kom i flokk og følge også. Det er veldig hyggelig at det er bortesupportere tilstede. Med lange avstander for noen av lagene, så er ikke det alltid tilfelle. De var høyt oppe i 1.omgang – men vel ute i 2.omgang så innså de at slaget var tapt. Men de viste også engasjement og det setter alle håndballspilere pris på. Supportere som møter opp altså.

Meget god stemning på tribunen


Hjemmepublikummet?
Hva skal vi si? Engasjement til 100 %. De hvitkledde fra Trimhuset Horten hadde drakter og megafon – full innsats som om det var noe som SKULLE vinnes. Engasjement – det ble det skikkelig stemning av. Og så er det skikkelig GØY å være på kamp når alle har ett felles mål. Støtte gutta for at de skal vinne. De dro jo med seg resten av tribunen, selv om jeg tror at de klarte seg godt ved å se hvordan gutta spilte. Da har du jo nødt til å heve rompa fra setet. Så dere som var der fra trimhuset og dere andre: Velkommen tilbake, vi trenger slikt engasjement. Skal vi ett hakk opp – må også engasjementet på tribunen ett hakk opp. det beviste dere i dag at er mulig.

Opptakten har vært bra også. Begge klubber trodde på en tett, tøff og jevn kamp. Trener Veierød i Sandefjord trodde at presset lå på Falk Horten, som måtte vinne for å henge med. Det hadde han rett i – og samtidig ble det også Sandefjords bane. Birkelund i Falk ville gjerne ha tøffe tak – det fikk han også. Kampen var ikke noe småguttekamp akkurat. Men ikke stygg eller at den utartet seg. De finske dommerne, for anledningen, hadde god kontroll. De feil de gjorde gikk vel sånn rimelig fordelt begge veier. De var strenge og tillot ikke ting å utarte seg til noe. Bedre å sende en på benken i 2 minutter enn at det skal bli stygt. At det var finske dommere er en utveksling mellom de nordiske land – slik at de dommerne som vil opp og frem får litt ekstra utfordringer ved å dømme i andre lands ligaer. det gir jo mye og er en inspirasjon for de også. Synes slettes ikke de kom så værst fra oppgaven.

Neste kamp hjemme i «Fort Holtanhallen»? Det er lørdag 7.februar – mot Follo HK, avkast i «fortet» klokken 16:00. Da er det bare å komme tilbake til hallen. Mellom der er det en tur til Vestlandet og kamp mot Haugaland søndag 25.januar.

Falk Horten vs Sandefjord Håndball 26-22 (13-15)
Tilskuere: 580
Mestscorende Falk Horten: Tormod Hauane 8 mål, Simen Heyerdahl 6 mål, Adam Nyfjäll 5 mål
Mestscorende Sandefjord: Rein Havang 6 mål, Ola Sørdahl 5 mål
Utvisninger: Falk 3 x 2 minutter – Sandefjord 5 x 2 minutter

Kampinfo: klikk Kamprapport: klikk

Relatert:
Årsbeste av Falk
Gjengangeren
SH kollapset i 2.omgang Sandefjords Blad