Daniel: Før kampen mot Viking

– Jeg tror veldig lite på tilfeldigheter…..

Det er kamp i Holtanhallen til lørdag og som vanlig foran hjemmekamper så har jeg tatt en prat med trener Daniel Birkelund.

Falk fikk nok en gang poeng i siste sekund. Begynner å bli viktige poeng også. Skal dere gjøre de siste kampene ekstra spennende for oss i Horten?

Ha ha! Får vi bestemme så avgjør vi gjerne kampene så tidlig som mulig. Men håndball er jo ofte de små marginers idrett, og det er ikke rent sjeldent at kampene avgjøres i de siste minuttene. Så det å være dyktige til å holde hodet kaldt og spille disiplinert, også når det koker i avgjørende situasjoner med kort tid igjen, er en viktig kvalitet å utvikle i et bra håndballag.

Hvordan slår vi helst Viking? Hvilke er det å se opp for på det laget?

Viking er et fysisk sterkt lag som har vært veldig solide etter jul. En tøff motstander for oss. Vår oppskriften av gammel kjent merke: Får vi satt et kompakt og aggressivt forsvarsspill, kombinert med bra målvaktsspill, så vil det gi oss gode muligheter i kontringsfasen. Samtidig blir det viktig å også ha stor vilje til å løpe hjem etter at vi har avsluttet. Viking er et av de skarpeste kontringslagene i divisjonen. Av enkeltspillere gjelder det spesielt å få tak på deres veldig dyktige venstreback Gøran Johannessen. Det er en ung spiller som har en stor fremtid foran seg. Han debuterte faktisk på A-landslaget nå i vinter. I tillegg til Gøran gjelder det å se opp for Fredrik Haaland, en høyreback med en veldig kraftfull spillestil som scorer mye mål.

Vi har matchvinnertyper på laget, det har de siste kampen bevist. Hvordan klarer dere å få til slike feberavslutninger på kampene og det uten at det koker i hodet på spillerne? For dette er ikke tilfeldigheter?

Jeg tror veldig lite på tilfeldigheter. Du får som oftest den flaksen du fortjener… Men samtidig er det klart at i sånne veldig tette situasjoner med lite tid igjen så er det en del ting vi ikke styrer selv, hva gjør motstanderen og dommerne? Så da handler det jo nødvendigvis om en viss grad av flyt/ikke flyt, marginer eller hva vi velger å kalle det… Det som er viktig er å bruke energien på det vi kan gjøre noe med og holde hodet noenlunde kaldt både på banen og på benken. Vi har vært flinke til å ha god kommunikasjon med hverandre i disse situasjonene i det siste, særlig spillerne mellom på banen – men også i timeouter med kort tid igjen. Og så handler det om å ha spillere som ikke blir redde, ikke tenker på konsekvenser, men i stedet har lyst på ballen, har lyst på sjansen til å avgjøre – og klarer å kombinere den lysten med taktisk klokskap og vureringsevne, så vi gjør de riktige valgene.

Noen skader, bortsett fra ditt bein? Og klarer du å la være å sitte nå?

Nei, med unntak av treneren så ser det veldig bra ut. Og jeg har ikke noe annet valg enn å holde meg på stolen min… Doctors orders!

Hvordan har treningsuken vært?

Fin uke så langt. Tok det litt rolig mandag. De som følte behov for det fikk fri fra fellestreningen og kjørte alternativt på egenhånd i stedet. De andre hadde en rolig håndballøkt. Så kjørte vi på som vanlig fra tirsdag av. Vi skal nok være godt forberedt på lørdag.

Det har vært 2 skikkelige publikumskamper i «Fort Holtanhallen» de siste ukene. Hva er din oppfordring til publikum som kan tenke seg en tur i hallen på lørdag?

For det første: Håper alle som var der sist kommer denne gangen også. Og ta gjerne med en venn. For det andre: Vi setter veldig pris på støtten fra tribunen. Å kjenne at vi har et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen gir oss veldig energi og hjelper oss til en bedre prestasjon enn vi ellers ville klart. Så bruk stemmen!

Vi gleder oss veldig til ny hjemmekamp.

Så da er det bare å sette av lørdag ettermiddag til kampen i Holtanhallen.

Falk Horten vs Viking Håndball – avkast kl 16:00

Vi sees!