Her er Viking Håndball sine tanker før kampen

– Dette er sesongens viktigste kamp, så alle må gå inn i krigen…

Og her er hva Viking Håndballs trener Gunnar Blombäck og lagets kaptein Erik Rafoss har å si om morgen dagens kamp – sakset fra Viking Håndball sin Facebookside:

Falk Horten – Viking Håndball
Lørdag den 21. februar 2015 kl. 16.00

Fredag ettermiddag reiste Viking Håndball til sesongens hittil viktigste kamp, en opprykksfinale mot Falk Horten. Etter fem strake seirer er Viking nr to på tabellen, på direkte opprykksplass og to poeng før Falk Horten på tredje plass. På lørdag møts de, på Falk Hortens hjemmebane, en skikkelig løvehule.

– Som en cupfinale, en kamp med vinne eller forsvinne karakter som i alla kampene etter nyttår, sier Vikingtrener Gunnar Blombäck.

– Selvfølgelig er dette en veldig vanskelig bortekamp mot et lag som spilte i eliteserien forrige år og har en bred tropp med unge spillere som liker å springe mye. De spiller en rask handball og får et skikkelig løft av hjemmepublikum, så det gjelder for oss å være med fra begynnelsen av.

– Det vi har sett fra tidligere kamper er at vi har en høy spillnivå når vi spiller bra og at vi falt ned i svakere perioder in i mellom. Vi må bli kvitt de dårlige periodene, heve nivået rett og slett.

– Selvfølgelig har vi tro på at vi kan klare dette, absolutt. Som vanlig har vi har gjort alt vi kunnet i uken, trent bra, hatt bra møter og et bra opplegg før kampen lørdag.

Lørdag blir det kaptein Erik Rafoss som skal styre laget sitt på banen.

– Vi må ha full fokus på at prestere, det kreves 100 prosent hele veien og i de siste to toppkampene har vi vist at vi klarer det. Samtidig hvit vi at det er en vinne / forsvinnekamp for begge lagene når det gjelder opprykk, sier han.

– Det blir ikke enkelt. Vi må klare pressen vi har på oss, det hører eliteidretten til. Vi må tåle smeller, holde oss til gameplanen i to ganger tretti minutt og spille for hverandre. Vi er godt forberedt, så det skall ikke stå på det.

– Men vi er klar over at vi spiller i en hall med et hardt trykk, en tøff og aktiv publikum som kan stresse oss, så det gjelder å holde hodet kalt.

– Vi er innstilte på 2 x 30 min med krig. Vi må gi alt, ikke bare snakke om det, uten bara gjør det. Og det skal vi. Alle er sugne på å vinne og på att rykke opp. Dette er sesongens viktigste kamp, så alle må gå in i krigen og gi alt, konstaterer kaptein Rafoss.