Droppet Bundesligaen – valgte Falk

Vi har fått en ny klassespiller i Steffen Berg Løkkebø.

Familie, utdannelse og et Falk-lag med ambisjoner og mange fengselsfolk. Det var de viktigste grunnene til at Steffen Berg Løkkebø (27) reiste fra Tyskland til Horten i sommer.

Falk har med dette fått en klassespiller med internasjonal erfaring og høyt potensiale. Steffen spilte på landslaget så sent som i januar, og hadde i 2014 en fantastisk landskamp borte mot Frankrike. Han scorte 8 mål og fikk betegnelsen «Strålende» av landslagssjef Robert Hedin i en VG-artikkel.

(Saken fortsetter under bildet)

Løkkebø 3

De siste to årene har Steffen spilt topphåndball i Tyskland for TV Emsdetten.

– Da jeg kom dit hadde laget akkurat rykket opp i 1. Bundesliga, etter en drømmesesong der alt klaffet. Det ble en fantastisk opplevelse, selv om vi fikk med oss svært få poeng. Allerede i den første kampen møtte vi Kiel, og tapte med over 10 mål, forteller Steffen.

Det tyske publikumet var meget engasjert og patriotisk, og selv når laget lå under med mange mål var det stående applaus helt til sluttsignalet gikk.

– Så lenge vi gjorde det beste vi kunne på banen så støttet de oss 100 prosent. Jeg håper det samme vil skje i Holtanhallen.

TV Emsdetten rykket rett ned igjen etter en sesong, og da endte laget på tiende plass i 2. Bundesliga.

Steffen ville videre i livet. Han fikk tilbud fra gode klubber i både Tyskland og Danmark. Men valget falt til slutt på å reise hjem til Norge igjen. Heldigvis for Falk er samboeren til Steffen fra Horten.

Løkkebø 4

– Det er viktig å få seg en utdannelse. Jeg ønsker å begynne på Fengselsskolen på Lillestrøm i januar, forteller Steffen, som hadde lagt merke til at mange i Falk jobber med lov og orden.

I fjor høst fikk Steffen barn med samboer Rebekka Alice Eng Bredesen. Hun er utdannet innen media og kommunikasjon. Nå ønsker familien å slå seg ned i Horten. For øyeblikket er de på jakt etter en leilighet.

Bortsett fra håndball så er fotball Steffens store lidenskap. Med bestefar fra Trøndelag er det Rosenborg som er favorittlaget i Norge. Han liker lag som spiller i svart og hvitt, og følger også Juventus og Newcastle. Og når det ikke er fotball på TV spiller han fotballspill på data.

– Horten er en liten og koselig by, og Falk er et bra lag med godt samhold. Jeg håper at jeg kan vise de unge guttene i klubben at det er mulig å lykkes bare man har rett innstilling, avlsutter Steffen.

 

FAKTA OM STEFFEN:

  • Opprinnelig fra Sandefjord.
  • Hadde Gunnar Pettersen og Øystein Havang som trenere STIF.
  • Har spilt i Sandefjord, Follo og TV Emsdetten.
  • Seriemester med Sandefjord i 2005 og to cupgull.
  • 23 landskamper og 48 landslagsmål.
  • Var med på Norges lag under EM i Danmark.
  • Posisjon: Spilte tidligere kant, men skal spille back i Falk.
  • Egenskaper: God spilleforståelse, eksplosiv og teknisk.