Falk klarte 28-28 mot Haslum

Sporty av Mamelund, magisk av Berg Løkkebø.

Skrevet av Falk Horten

Uavgjort 28-28  mot eliteserielaget Haslum ga Falk mye energi og selvtillit, som laget kan bygge videre på fram mot seriestart.

Rammene rundt denne treningskampen kunne ikke vært bedre: Strålende solskinn, grilling, masse barn og unge fra håndballskolen og en spennende håndballkamp. Hele arrangementet viser hvor fantastisk dugnadsinnsatsen og entusiasmen er i Falk!

Gilling

Kampen ble svært oppløftende. Selv om vi lå under 12-15 etter 25 minutter, klarte guttene å heve seg for å komme inn i kampen igjen. Etter ni minutter av andre omgang sto det 19-19, og jammen ledet ikke Falk også 21-20 noen sekunder før Haslum utliknet. Det endte 28-28, et sterkt resultat mot et av Norges beste lag.

Kampens store spiller var vår nye helt, Steffen Berg Løkkebø. Han lyktes med det meste på banen, og spilte med stor selvtillit. Han ble toppscorer for Falk med 10 mål, og speaker Trond Hansen omtalte han som «en trollmann».

Løkkebø 4

– Vi gir hverandre mye plass, og det gjorde at jeg fikk mange skuddmuligheter. Det er gøy å spille jevnt med et av topplagene i Norge. Det gir selvtillit, sier Falks nye «Harry Potter» fornøyd.

Med Falk-flagg

Det var meget god stemning på tribunen, med rundt 350 tilskuere på en av de flotteste sommerkveldene hittil i sommer. Et slik trøkk på en treningskamp i august imponerte gjestene fra Haslum. Erlend Mamelund var også imponert over det han så av spillet til Falk:

– Jeg synes Falk har fått til noe spennende, med mange store typer som kan danne et bra midtforsvar, og Steffen var bra framover. Får dere til et bra kontringsspill så blir det opprykk, sier Erlend Mamelund, som er på vei til proffspill i Kiel.

DSC_3569

Trener Daniel Birkelund skryter av både sitt eget lag og Mamelund:

– Jeg er fornøyd med at vi tar kampen på alvor, og at vi viser publikum at vi synes det er gøy å spille håndball. Jeg vet at Halsum ikke liker å tape treningskamper, så vi gjorde en god kamp. Og så er jeg fornøyd med at det fremdeles er noen uker til seriestart, så vi kan justere det som ennå ikke sitter helt.

Erlend Mamelund spilte ikke kampen, men delte ut premier til de beste på årets elitehåndballskole.

– Det viser hvilken klassefyr han er. Han kunne vært hjemme og pakket bagen før avreise til Kiel. I steden reiste han til Horten med laget sitt. Han stilte opp på en super-duper måte i pausen. Det var det mange som satt pris på. Han fikk garantert mange nye fans i går, sier Birkelund.

Gruppebilde

Håndballskolen til Falk fikk for øvrig svært rosende ord fra profilen Anders Fältnäs i Gjengangeren i dag:

– Det som imponerer meg mer enn noe annet er hvor gjennomtenkt totalopplegget til Falk er. Det ser du sjelden, sa den svenske topptreneren til avisa.

DSC_3769

Adam Nyfjäll spilte på Falk forrige sesong. Han også mener at gamlelaget hans har tatt nye steg:

– Det er blitt et mer fysisk lag i år, så jeg tror virkelig Falk har noe spennende på gang. Kjempemoro å være tilbake og treffe venner.

Mannen som erstattet Adam da han dro føler at mer og mer stemmer både for ham og laget:

– Vi fikk igang forsvarsspillet bra, og viste bra mentalitet. Vi kjemper for hverandre og står opp selv om vi ligger under. Jeg føler at jeg kommer mer og mer inn i spillet, sier Martin Hossman.

Martin Fossman

Etter kampen i går dro spillere og ledere fra begge lag til Publicom for å spise grillmat og ha en liten sosial avslutning. Det ble til og med tid til et lite foredrag av Kjetil Kristoffersen. Han avsluttet foredraget sitt meg følgende kloke ord:

«Team vedtas ikke. De skapes.»