Kan Kråkene skremme Falkane?

Nå starter alvoret – med cupkamp i Moss.

Skrevet av Falk Horten

Torsdag klokken 18.30 spilles årets første tellende kamp for Falk. Da møter vi Herulf i andre runde i cupen i Moss.

– Vi er klare til kamp, og gleder oss veldig til å møte Falk, sier trener Runar Evensen.

Herulf og Falk har møtt hverandre mange ganger opp gjennom årene, men nå spiller mosselaget i 2. divisjon.

– Det er ingen tvil om at Falk er favoritter i denne kampen, men på den annen side så har vi ingenting å tape, sier Evensen.

Håndballen i Moss har kommet i skyggen av fotballen som igjen er på full fart framover. Samtidig har en del større bedrifter lagt ned virksomheten sin i byen, noe som har gjort det vanskeligere på sponsormarkedet, forteller Evensen. Trenerjobben er bare en «hobby». Til daglig jobber han i Securitas.

Herulf 2

Herulf har ikke råd til å hente spillere, slik de gjorde tidligere. Nå satser de på unge gutter fra egne rekker, blandet med 5-6 etablerte profiler. Håpet er å kjempe om opprykk i 2. divisjon.

– Vi har vært bra i forsvar, og vi slipper inn lite mål. Men Falk blir en annen målestokk enn det vi er vant til.

Mens Falk blant annet har møtt Haslum og ØIF Arendal i sin oppkjøring, så har ikke Herulf spilt en eneste treningskamp. Og treningsleir i Danmark, slik Falk er på nå,  er bare å drømme om.

– Det er bare 14 dager siden vi møttes etter ferien, så oppgjøret mot Falk blir faktisk den første kampen vi spiller denne sesongen.

– Vi gleder oss, og håper at mange fra Horten tar turen over fjorden, sier legenden som har over 20 år på klubbens A-lag.

Dersom Falk vinner, møter vi Runar i tredje runde. Det skjer eventuelt i Holtanhallen den 2. september.