Steffen og Sebastian småskadet

Skadeskutt Falk-lag i Danmark.

Skrevet av Falk Horten

Etter den flotte oppturen mot Haslum, har nå pendelen snudd litt for Falks A-lag. Flere på laget er småskadet, og brukes derfor lite i treningskampene i Danmark.

– Steffen Berg Løkkebø kjenner det litt i skuddarmen og må ta det litt med ro. Det skyldes nok at han kommer til mye mer skudd som bakspiller enn fra kanten som var hans posisjon i Tyskland. Sebastian Mårtensson har litt overbelastning i leggene og vil få litt behandling når vi kommer hjem, forteller trener Daniel Birkelund på telefon fra Danmark.

Sebastian

Disse to sto for halvparten av målene i treningskampen mot Haslum. Nå har de blitt spart mye i Danmark. Også Fredrik Svendsen har fått seg noen smeller i det siste, men dette har han nå ristet av seg.

Logo Tønder

Fredag gikk Falk på en stjernesmell mot det danske 1. divisjonslaget TM Tønder. Til slutt sto det hele 40-19 til hjemmelaget på tavla. Danskene harselerer litt over den tilsynelatende store forskjellen på norsk og dansk nivå på sin hjemmeside:

  • «Den næstbedste række i Danmark er langt sterkere end den samme række i Norge, bedømt på aftenes kamp.»
  • «Nordmændende så meget trætte ut, etter mange dueller mod de fysisk langt stærkere TM Tønder-spillerne.»

– Jeg liker ikke bortforklaringer. Men det dårlige resultatet kan delvis forklares med den tøffe kampen mot Haslum dagen før, reisen til Danmark og at en del nøkkelspillere var ute på grunn av småskader og VM-oppdrag. Løkkebø spilte bare de første ti minuttene av denne kampen, forteller Birkelund.

Løkkebø 4

Som kjent spiller Tormod Hauane og Magnus Fredriksen U-VM i Russland for øyeblikket, og Simen Heyerdahl og Tor Henning Forberg sliter med kneskader. Simen var med på samlingen i Danmark, og forteller at det går sakte men sikkert framover.

Simen

– Det går greit å løpe på beinet, men jeg trener fortsatt ikke håndball, forteller han.

Den andre kampen i Danmark var mot 2. divisjonslaget Kolding. Det endte med nok et tap, 31-23.

– Dette var på mange måter en bra kamp. Vi skapte mye, men så gikk vi litt tom på sluten og danskene dro i fra, sier Falk-treneren.

Til tross for tap og skadeproblematikk er Birkelund fornøyd med oppholdet i Danmark:

– Vi har trent bra, og vi blir bedre kjent med hverandre. Vi har hatt møter om målsetninger og konsekvenser og vi har hatt indivuelle samtaler. Vi har så absolutt funnet positive ting vi kan bygge videre på i kampene. Og ikke minst så er det viktig at spillerne får kjenne på det å møte lag fra et høyere nivå.

Tirsdag spilles den siste treningskampen mot Odense, og onsdag reiser Falk hjem igjen. Torsdag starter alvoret med cupkamp mot Herulf i Moss.

Herulf

– Vi gleder oss til denne kampen, som jo er startskuddet for årets sesong. Men vi må være ydmyke og fokuserte, særlig nå som vi har litt småskader i laget. Det er ikke bare å ta ferga over fjorden og tro at det skal gå av seg selv. Herulf er et bra 2. divisjonslag, med nylig erfaring fra 1. divisjon. Så denne kampen må vi ikke ta lett på, sier Falk-treneren.