Minister-besøk på Falkheimen

Skrevet av Falk Horten

Arbeidsminister Robert Eriksson var på besøk på Falkheimen i dag. Der ble han imponert over klubbens flotte Ut-i-jobb-prosjekt.

Prosjektleder Øyvind Bjørkeng startet presentasjonen med å fortelle om hvordan arbeidet er lagt opp.

– Ut-i-jobb handler om å gi folk en mestringsfølelse og en sjanse for å lykkes. I løpet av to og et halvt år har vi fått 18 av 21 trygdede ut i jobb eller utdannelse. Dette er folk som har vært langt, langt nede. Mange av dem har gått på sosialen i flere år, sa Bjørkeng.

Eriksson 2

Bjørkeng slet selv meg psykiske problemer, og var en av de første som var med på prosjektet. Deretter fikk han tilbud om å bli prosjektleder.

– Det har vært en utrolig givende jobb, og jeg er glad for at jeg kan bruke min erfaringer til noe positivt, sier Øyvind Bjørkeng.

Deretter fortalte en av deltakerne om hva Ut-i-jobb har betydd for ham. Stig Jensen (52) mistet håpet for noen år siden da han ikke fikk jobb.

Eriksson 3

– Jeg møtte veggen totalt og gravde meg inn i min egen tankespiral. Takket være Ut-i-jobb fikk jeg det puffet jeg trengte til å få rutiner i hverdagen. Det var også viktig at jeg fikk vist meg fram for ulike bedrifter, slik at de fikk se hva slags person jeg er. Det er mange som har fordommer mot folk med mange tatoveringer og lite hår, sier Stig med et smil.

– Nå har jeg en 100 prosent jobb som lagerarbeider og vaktmester på Marinsupply. Jeg har det som plommen i egget!

Statsråden lyttet nøye til det som ble fortalt, og han takket begge for å åpne seg med sine personlige historier.

– Samspillet mellom idrett, aktivitet og arbeid er utrolig spennende. Idretten har sine egne sett med holdninger som kan være med på å motivere og se nye muligheter.

(Saken fortsetter under bildet)

Eriksson 4

– Jeg mener at alle som går på sosialhjelp bør ut i aktivitet. Stiller vi krav til folk er det fordi vi har tro og forventning til dem, sa Eriksson. Han fortsatte:

– Jeg har fått mye kjeft på grunn av min støtte til midlertidige ansettelser. Men jeg mener at det er bedre med en midlertig jobb enn ingen jobb. Det handler mye om å vise seg fram for arbeidsgiveren. Det er ikke karakterene på skolen som skal være avgjørende, men karakteren du har som menneske, sa arbeidsministeren.

Stig Jensen var enig med ministeren:

– Det er en bjørnetjeneste å gi folk penger og la dem sitte hjemme uten å gjøre noen ting. Jeg hadde ikke noe liv, selv om jeg klarte meg greit økonomisk. Det bør brukes «frivillig tvang» for å få folk som sliter ut av sofaen.