Natt ble til dag i Haslum Cup

En dårlig og to gode kamper.

Skrevet av Falk Horten

I helga møtte Falk tre eliteserielag i Haslum Cup. Fasiten ble en dårlig og to gode kamper.

  • Falk-Runar 26-33
  • Falk-Haslum 21-23
  • Falk-Bækkelaget 31-34

Fredag sto Runar på den andre siden av banen. Gutta fra hvalfangerbyen kjørte over et tamt Falk-lag, og ledet 20-13 til pause. Det mest positive å si om denne kampen er at gutta klarte å løfte seg litt i andre omgang slik at den endte uavgjort.

– Dette var en blek og energiløs kamp. Vi forventer mye mer av oss selv når vi er på banen. Vi finner ikke den flyten vi er på jakt etter. Det blir for store avstander defensivt, og vi gjennomfører ikke konseptet vårt fullt ut. Framover scorer vi en del mål, men vi brenner for mange sjanser, sier trener Daniel Birkelund. Steffen Berg Løkkebø var for øvrig ikke med på denne kampen.

Lørdag og søndag var det heldigvis et nytt og friskere Falk-lag som kom på banen. Det ble to knepne tap mot vertene fra Haslum og Bækkelaget.

– Dette var to gode kamper der vi viser energi, vilje og bra lagånd. Jeg fikk god respons av spillerne etter den svake opptredenen mot Runar, sier Birkelund.

Han er spesielt fornøyd med det etablerte angrepsspillet, som var metodisk og nøyaktig i disse kampene. Det førte til mange gode sjanser. Det var også en klar forbedring i forsvar der spillerne stod tettere og var flinkere til å fordele rollene på en bedre måte.

– Vi mangler fremdeles en del i kontraspillet der vi vil ha enda større fart, og så gjør vi fortsatt litt for mange feil og dårlige vurderinger i framoverspillet. Men alt i alt en nyttig helg, der vi kom noen steg videre.

Vi går nå inn i en spennende uke der cupkampen mot Runar hjemme på onsdag er høydepunktet. Den fargerike Runar-trener Johan Zanotti tror ikke helgas treningskamp ga et riktig bilde av styrkeforholdet mellom de to lagene:

Johan Zanotti

– Det er nok ikke stor forskjell egentlig. Vi hadde litt flaks i begynnelsen, mens Falk hadde litt uflaks. Begge sparte seg nok litt og byttet mange spillere. Det blir en helt annet match på onsdag. Jeg har stor respekt for Falk og deres satsing på unge spillere. Jeg underviser flere av dem på Wang, så det skal bli gøy å møte dem i cupen. Det er dessuten en fin hall å spille i!

Falk-trener Birkelund har troen på at det er mulig å slå Runar med full støtte fra tribunene i Holtanhallen.

– Men vi er avhengige av å få spillet til å sitte og henge med det første kvarteret. Klarer vi det er alt mulig!