Damene ønsker å kopiere herrene

Legenden Erik Holmer ansatt som ny trener.

Skrevet av Falk Horten

Falks damelag rykket ned i 3. divisjon etter fjorårets sesong. Det hindrer ikke den nye treneren å håpe på samme suksess som herrelaget.

Damer 2

– Er du god nok er du gammel nok. Det klassiske sitatet kommer fra den nye dametreneren, Falk-legenden Erik Holmer.

Han har tatt på seg oppgaven med å gjenoppbygge laget sammen med Bjørn Erik Hammer, Frank Kaasa og Toril Pettersen. Sistnevnte er spillende superveteran med erfaring fra topphåndball i Byåsen. Nå er hun med på treningene for å vise ungjentene hvor skapet skal stå.

Damer 4

Foreløpig lever damene i skyggen av herrelaget, både når det gjelder økonomi og publikumoppslutning.

– Det er mest familie og venner som kommer og ser på kampene våre, forteller spillerne mellom treningsøktene.

Det er ikke så mange voksne damer på årets lag. Falk satser mye på unge jenter. Av de rundt 20 spillerne er de fleste godt under 20 år, flere er bare 16.

(Saken fortsetter under bildet)Damer 5

– Ambisjonene våre er at alle skal bli litt bedre, slik at vi rykker opp igjen innen to år. Vi prøver å lære av herrene. Det er ikke mange år siden at de var på samme nivå som oss, sier Holmer.

Det gror godt i Falk på damesiden, og de neste årene vil flere store talenter komme opp på A-lagsnivået. Vel og merke hvis de ikke gir seg med håndball.

– Det er en utfordring at mange jenter slutter for tidlig. Det er mange årsaker til det, blant annet studier. Vi må legge forholdene til rette slik at de har lyst til å fortsette. Vi skal satse mye på individuell utvikling og få dem til å «tenke» håndball. Men de må komme hit for å trene, ikke for å bli trent, sier Holmer.

Damer 3

Den nye treneren vet hva han snakker om. I år har han spilt aktiv håndball i 40 år på rad! Han har spilt i eliteserien for både Urædd og Sandefjord og kan se tilbake på 5 NM-titler og 4 seriemesterskap samt kamper for U-landslaget. Høydepunktet mener han likevel var NM-gullet med Falks G-18-lag. Nå koser han seg på Falks fjerdelag. Han bor i Sandefjord og jobber som fengselsbetjent i Larvik.

Damer 6

– Jeg tror absolutt at det er mulig å få til noe med damelaget. Men foreløpig er de nok litt for snille. Skal vi rykke opp må vi bli tøffere, sier Erik Holmer før han løper ut på banen for å gi nye instruksjoner. Basert på 40 års håndballkunnskap.