Johnny Jensen: «Falk er favoritter»

Imponert over utviklingen til de unge spillerne.

Skrevet av Falk Horten

Nøtterøy-trener Johnny Jensen tror det blir tøft for laget hans når Falk kommer på besøk i helga. Hvordan skal han stoppe «den blå ungdomsbølgen» fra Horten?

– Jeg så nettopp Falk-Haugaland på video og Falk imponerer meg. Først og fremst fordi laget framstår som et solid kollektiv, sier Johnny Jensen.

Den profilerte Nøtterøy-treneren kjenner Falk godt. I sommer var han trener på elitehåndballskolen, og han har også hatt mange av de unge spillerne som elever på Wang Toppidrett i Tønsberg.

Johnny Jensen 2

– De unge spillerne som Vegard Steinstø, Fredrik Svendsen, Tormod Hauane og Magnus Fredriksen har hatt en imponerende utvikling. I fjor hadde mange av dem problemer med å komme med på laget, mens hittil i år har de jo vært blant Falks viktigste spillere. Alle ære til dem og trener Daniel Birkelund som gir dem sjansen.

Magnus var god

Jensen nevner spesielt en ung gutt fra Hokksund:

– Magnus Fredriksen er iskald i hodet. Han vil bli en toppspiller i Norge. Han er jo allerede på et høyt nivå!

Falk vant som kjent første seriekamp mot Haugaland 29-24. Nøtterøy tapte på sin side borte mot nyopprykkede Kristiansand 21-20. Det har ikke gått helt på skinner for Johnny Jensen så langt.

– Det var selvfølgelig en meget skuffende premiére. Men vi har et helt nytt lag etter at vi rykket ned fra eliten i fjor. Vi har også slitt med skader. Det som var lyspunktet i Kristiansand var at vi jobbet oss tilbake i kampen etter å ha ligget hele sju mål under. Selv om vi ikke vant, viser det at vi kan hvis vi vil.

notteroy

I motsetning til Falk satser Nøtterøy mest på erfarne spillere. Kun to yngre spillere fra egen stall er med i årets lag, og de har ikke etablert seg i førstelaget ennå. Samtidig er ikke «nye» Nøtterøy helt samspilt.

– Det er klart det blir tøft for oss på søndag, og jeg mener at Falk er favoritter. Men slike lokaloppgjør har sin egen dynamikk. Hvis vi henger med fra start tror jeg at vi kan vinne, sier håndballkjempen som er berømt for sin jernvilje.

Jensen håper på opp mot 1.000 tilskuere og en elektrisk stemning i hallen når «rivalene» endelig barker sammen igjen.