Operert hos Zlatan sin «mirakeldoktor»

– Det var faktisk dritkult, sier Tor Henning Forberg.

Skrevet av Falk Horten

Tor Henning Forberg (25) forteller om en vellykket og morsom (!) operasjon på en berømt klinikk i Umeå i Sverige. Høyrebacken sier han er innstilt på å kjempe seg tilbake på banen.

Den blide Bø-gutten har vært fast på Falks A-lag i tre sesonger. Men sakte men sikkert har smertene i kneet blitt verre, og nå var det ingen vei utenom operasjon. 25-åringen sliter med det som heter «jumpers knee». Nå har han betalt 30.000 kroner fra egen lomme for å komme til den beste fagmannen i Europa, Håkan Alfredson hos Alfredson Tendon Clinic i Umeå i Nord-Sverige.

– Jeg valgte dette stedet fordi det har de beste skussmålene. Her har kjente fotballprofiler som Zlatan Ibrahimovic og Carles Puyol blitt operert. Også Nora Mørk og Magnus Søndenå har vært innom her, forteller Tor Henning.

Det er ikke bare det faglige som er bra hos den svenske klinikken. Det var også en meget god stemning under selve operasjonen, kan Tor Henning noe overraskende fortelle:

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette; men det var faktisk en morsom operasjon. Det var dritgøy!

Tor Henning i kjent stil (Foto: Inge Wallumrød)

Tor Henning i kjent stil (Foto: Inge Wallumrød)

Tor Henning er interessert i anatomi, og han kunne følge hele operasjonen på en monitor. Der kunne han se at betennelsen på senen ble skrapt bort, og i tillegg ble skjelletet «pusset».

– Det var som å være hos tannlegen, bare at det var kneet som ble fikset på.

Utsiktene for bedring ser bra ut. Rundt 80 prosent av de som opereres er svært fornøyde etter noen måneder, har Tor Henning blitt fortalt. For øyeblikket humper han rundt på krykker. Men om en uke kan han begynne å sykle forsiktig, og om to uker kan han prøve å gå på beinet. Håndballtrening kan tidligst starte om 2-3 måneder. Men Bø-gutten tror nok at det går minst et halvt år før han kan være tilbake i manesjen i Holtanhallen.

– Jeg er innstilt på å komme meg tilbake på håndballbanen. Men det spørs om jeg klarer å komme på høyt nok nivå til å komme på laget igjen. Jeg er ikke noe teknisk naturtalent, og må trene hardt og riktig for å komme dit. Konkurransen om plassene i laget har blitt tøff. Både Fredrik Svendsen og Steffen Berg Løkkebø er svært gode spillere på «min» plass.

Uansett håper Tor Henning på et hverdagsliv med mindre smerte.

– Det aller viktigste er at kroppen fungerer i hverdagen. Jeg skal jo tross alt bruke den i forhåpentligvis minst 60 år til!