Barnehageonkelen har stengt buret

Har meget gode minner fra Jotunhallen!

Skrevet av Falk Horten

Keeper Simen Westby Johansen er kanskje den viktigste årsaken til at Falk ennå ikke har tapt i serien. Nå gleder han seg til å møte Sandefjord på bortebane.

Til daglig er Simen en svært populær «barnehageonkel» i Strandparken barnehage, og han er ikke noe mindre populær når han tar på seg Falk-drakten. I år har han startet sesongen på en super måte. To ganger har han blitt kåret til Falks beste spiller – helt fortjent!

– Det har gått bra, ja. Spesielt i de tre siste kampene, sier Simen når vi møter ham på jobb.

I bortekampen mot St. Hallvard var det Simens fantastiske redninger i starten av andreomgang som gjorde at Falk kunne dra i fra og vinne med fem mål. Hjemme mot Follo stod han også fram når flere av utespillerne hadde «stang-ut». Kampen endte uavgjort, mye takket være Simen.

Simen keeper

Søndag venter Sandefjord, og alle blå Falkhjerter håper at Simen igjen skal ha dagen. Det kan nok fort skje, for Simen hadde den beste redningsprosenten noen sinne i fjorårets kamp i Jotunhallen – på hele 60 prosent!

Simen mener at årets forsvar er det beste på flere sesonger. Det er til stor hjelp for keeperne.

(Saken fortsetter under bildet)

Simen 1

 

– Hva er målet når du går inn i en kamp?

– Jeg deler opp omgangen i tre timinuttere. Målet mitt er å slippe inn maks tre mål i den perioden. Klarer jeg det blir det ni mål på en omgang. Det blir på en måte som å «holde nullen» for en fotballkeeper, så det er meget bra!

– Hva er de ergeligste målene å slippe inn?

– Det er vel når ballen går via forsvaret og spretter eller ruller inn i motsatt hjørne.

–  Hva er målet ditt i Sandefjordkampen?

– Det er selvfølgelig å vinne. For å klare det må forsvaret klaffe. Jeg tror vi må ned på rundt 20 baklengs. Jeg håper at det kommer mange fra Horten, slik at det nesten blir som å spille på hjemmebane!